120g hiivaa
100g maitojauhetta
15g suolaa
300g sokeria
200g kananmunia
12g kardemummaa
300g voita
2300g vehnäjauhoja
Lisää kädenlämpöisenn veteen hiiva, maitojauhe, sokeri, suola, kardemumma, kananmunat ja vehnäjauhot.
Sekoita taikinaa 2 minuuttia, lisää voi ja vaivaa noin. 8 minuuttia. Kokeile sitko!
Anna taikina levätä muovin alla 10 minuuttia. Ylöslyö taikina haluamalla tavalla.
Paloittele taikina ja pyörittele pyöreiksi. Kauli pullat 3mm:n paksuisiksi soikioiksi, joka on pituudeltaan noin 10cm. Pursota paistonkestävää marmeladia pullan keskelle ja voitele reunat voisulalla. Taita pulla kaksinkerroin ja paina kämmensyrjällä siihen huulet. Nostata, paista voitelematta +200 asteessa noin 10-15 minuuttia. Voitele kuumana sulalla voilla ja kasta huulet sokeriin.
Kierrepullat
rahka-vaniljatäyte
800g rahkaa
120g vanilliinikreemijauhetta
6 kananmunaa
260g sokeria
145g sulatettua voita
Sulata voi. Sekoita rahkan joukkoon vaniljakreemijauhe, sokeri, kananmunat ja voi. (Täyte riittää 1/2 litran pullataikinalle.
Kauli taikina 3mm paksuiseksi pitkäksi matoksi, jonka leveys on noin 35-40 cm. Levitä paistonkestävä täyte ohuesti, kääri rullalle ja paloittele 3-4 cm palasia. Nostata, voitele, lisää rahka-vaniljatäyte ja paista noin 220 asteessa.
Kauli taikina 2,5 mm:n vahvuiseksi ja 40 cm:n levyiseksi matoksi. Levitä vanilijakreemi matolle siten, että 1/3 yläreunasta jää ilman kreemiä. Taita matto kolmeen osaan. Leikkaa matosta nauhoja. Taita palat solmuun. Nostata. Voitele nousseet pullat, ripottele pinnalle raesokeria ja pursota keskelle paistonkestävää vadelmamarmeladia. Paista 210 asteessa noin 9 minuuttia.
Hillosarvet
Paloittele taikina 400g palasiksi. Riivaa palloksi ja kauli pyöreäksi levyksi. Leikkaa levy kahdeksaan osaan. Pursota paistonkestävää marmelaria ja kääri rullalle. Nostata, voitele ja ripottele pinnalle raesokeria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)