keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Kappalepulla

1000g    vettä
120g      hiivaa
100g      maitojauhetta
15g        suolaa
300g      sokeria
200g      kananmunia
12g        kardemummaa
300g      voita
2300g    vehnäjauhoja

Lisää kädenlämpöisenn veteen hiiva, maitojauhe, sokeri, suola, kardemumma, kananmunat ja vehnäjauhot.
Sekoita taikinaa 2 minuuttia, lisää voi ja vaivaa noin. 8 minuuttia. Kokeile sitko!
Anna taikina levätä muovin alla 10 minuuttia. Ylöslyö taikina haluamalla tavalla.


Pusupulla

Paloittele taikina ja pyörittele pyöreiksi. Kauli pullat 3mm:n paksuisiksi soikioiksi, joka on pituudeltaan noin 10cm. Pursota paistonkestävää marmeladia pullan keskelle ja voitele reunat voisulalla. Taita pulla kaksinkerroin ja paina kämmensyrjällä siihen huulet. Nostata, paista voitelematta +200 asteessa noin 10-15 minuuttia. Voitele kuumana sulalla voilla ja kasta huulet sokeriin.





Kierrepullat

rahka-vaniljatäyte
800g    rahkaa
120g    vanilliinikreemijauhetta
6          kananmunaa
260g    sokeria
145g    sulatettua voita

Sulata voi. Sekoita rahkan joukkoon vaniljakreemijauhe, sokeri, kananmunat ja voi. (Täyte riittää 1/2 litran pullataikinalle.

Kauli taikina 3mm paksuiseksi pitkäksi matoksi, jonka leveys on noin 35-40 cm. Levitä paistonkestävä täyte ohuesti, kääri rullalle ja paloittele 3-4 cm palasia. Nostata, voitele, lisää rahka-vaniljatäyte ja paista noin 220 asteessa.

Vadelmatäytepulla

Kauli taikina 2,5 mm:n vahvuiseksi ja 40 cm:n levyiseksi matoksi. Levitä vanilijakreemi matolle siten, että 1/3 yläreunasta jää ilman kreemiä. Taita matto kolmeen osaan. Leikkaa matosta nauhoja. Taita palat solmuun. Nostata. Voitele nousseet pullat, ripottele pinnalle raesokeria ja pursota keskelle paistonkestävää vadelmamarmeladia. Paista 210 asteessa noin 9 minuuttia.


Hillosarvet

Paloittele taikina 400g palasiksi. Riivaa palloksi ja kauli pyöreäksi levyksi. Leikkaa levy kahdeksaan osaan.  Pursota paistonkestävää marmelaria ja kääri rullalle. Nostata, voitele ja ripottele pinnalle raesokeria.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)