torstai 13. kesäkuuta 2013

Hääkakkuja




Saimme Herkkujen helmiä Emilian kanssa kunnian leipoa ystäväimme häihin perinteiset hääkakut.
Toiveena oli ihan tavallinen sokerikakkupohja, mansikkamoussetäytteellä. Kuorrutteeksi haluttiin tasainen kermareuna sekä koristepursotus ja päälle oikea ruusu sekä pehmeitä hopeahelmiä.

Tässä mansikkamoussetäyte 6 munan kakkuun:

6 dl         kermaa
n. 400g   pakastemansikoita
tomusokeria
hieman vaniljakreemijauhetta
(3 liivatelehteä
tilkka vettä)

Laita liivatteet likoon ja sulata pakaste mansikat.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokereilla.
Muussaa mansikat sauvasekoittimella. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja laita liotetut liivatteet siihen.
Lisää liivateseos mansikkasurvoksen joukkoon ja lisää vatkattu kerma. Sekoita tasaiseksi massaksi.

(Itse en käyttänyt liivatteita ollenkaan, koska valutin mansikoita yön yli lävikössä, joten massasta tuli riittävän jämäkkää.) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)