keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Pikkuleipiä rippijuhliin


Suklaahyrrät
noin 40 kpl

4 ½ dl          vehnäjauhoja
½ dl              sokeria
200 g            voita (huoneenlämpöistä)

Maustamiseen
2 tl               vaniljasokeria
2 rkl             tummaa kaakaojauhetta

Sekoita jauhot, sokeri ja voi tasaiseksi taikinaksi.
Jaa taikina kahteen osaan. Sekoita toiseen osaan vaniljasokeri ja toiseen kaakaojauhe.
Kauli molemmat taikinapalat suorakaiteen muotoiseksi levyksi, noin 21x34 cm.
Laita levyt päällekkäin ja rullaa kääretostun tapaan patukaksi.
Anna taikinarullan jähmettyä kylmässä hetki, sillä muuten sitä on
vaikea leikata siisteiksi paloiksi.
Leikkaa rullasta terävällä veitsellä 3-4mm vahvuisia paloja.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 8-10 minuuttia.


Nutella-keksit
 noin 24 kpl

1 dl       sokeria
1           kananmuna
2 dl       Nutellaa
1½ dl    vehnäjauhoja
½ tl       leivinjauhetta

Sekoita munat ja sokeri keskenään.
Lisää joukkoon Nutella, sekoita tasaiseksi.
Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi.
Pyörittele taikinasta käsin palloja. Painele litteiksi pikkuleiviksi
ja ripottele päälle raesokeria.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 10-12 minuuttia. 


Perhos-pikkuleivät

 Murotaikina:

250 g         voita
1 1/4 dl      sokeria
1                kananmuna
5dl             vehnäjauhoja
3 tl             vaniljasokeria
1 tl             leivinjauhetta

Vaahdota voita ja sokeria hetki.
Lisää munat vähitellen, sekoita hyvin.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Voit pitää hetken taikinaa kylmässä, helpottaakseen kaulaamista.
Kaulaa taikina sopivan vahvuiseksi ja paista 190 asteessa noin 7 minuuttia.Varo polttamasta!

Mokkakreemitäyte:

150 g      voita
1,5 dl     tomusokeria
0,5 dl     vahvaa kahvia
1,5-1 tl   kanelia

Vaahdota voi ja tomusokeri.
Lisää jäähdytetty kahvi ja kaneli.
Sekoita tasaiseksi.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)