keskiviikko 28. elokuuta 2013

Mansikkakakku

  
Vihdoinkin sain kokeiltua, miten onnistuu suklaatäytteen valuttaminen kakun päälle! Olen monissa blogeissa nähnyt sen tyyppisiä kakkuja ja nyt päätin itsekkin kokeilla. 
Laitoin kakun päälle ohuen kerroksen mansikkamarmeladia ja reunoille kermaa. Mietin onnistuukohan kerman kanssa tehdä vai pitäiskö laittaa voikreemiä niinkuin yleensä. Hyvin kuitenki onnistui.

Pohjana on tumma kuuden munan kakkupohja ja täytteenä mansikoita ja kerma-rahkaseosta. Päälle lämmitin kattilassa 3/4 dl kermaa ja lisäsin siihen 130g pilkottua maitosuklaata ja sekoitin kunnes rakenne on täysin sileää. Joukkoon voi myös lisätä nokareen voita lisämään kiiltoa. Jäähdytin seosta hieman kokoajan sekoittaen ja kaadoin sitten varovasti kakun päälle. Sitten vain äkkiä kylmään, jotta kerma ei ehdi sulaa. 

Koristeeksi vielä tuoreita marjoja ja suklaalastuja. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)