tiistai 15. lokakuuta 2013

Yllätyksellinen mansikkamoussekakku

Tein kermaruusun vadelmamoussekakun ohjeella herkullista mansikkamoussekakkua. 
Kakun sisältä löytyy ihanan pehmeää suklaamoussea. 

Pohja
3  kananmunaa
2 dl  sokeria
1½ dl  vehnäjauhoja
½ dl  perunajauhoja
1 tl  leivinjauhetta
Suklaamousse
1,5 dl  kermaa
150g  maitosuklaata
50g  tuorejuustoa
2  liivatelehteä
2 rkl  appelsiinimehua
Mansikkamelba
200g  mansikkasosetta
2  liivatelehteä
2 rkl  sokeria
Mansikkamousse
2½ dl  vaniljavaahtoa
150g  tuorejuustoa
450g  mansikkasosetta
8  liivatelehteä
1 dl  sokeria
1 rkl  sitruunamehua
Koristeeksi esimerkiksi
½ dl kermaa
40g suklaata
marjoja yms..

Pohja:
Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon varovasti nuolijalla sekoittaen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200 asteessa 7-8 min.

Suklaamousse:
Sulata maitosuklaasta 100g ja rouhi loppu 50g pieneksi rouheeksi. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuuston sekaan kermavaahto, suklaarouhe ja sulatettu suklaa. Kiehauta appelsiinimehu ja sulata liivatelehdet siihen. Lisää seos ohuena nauhana massaan. Kaada massa irtopohjavuokaan (halk.18cm). Laita kylmään hyytymään.

Mansikkaamelba:
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Sekoita sokeri mansikkasoseen sekaan. Kiehauta mansikkasoseesta ½ dl ja sulata liivatelehdet siihen. Kaada seos loppuun mansikkasoseeseen ohuena nauhana. Kaada seos hyytyneen suklaamoussen päälle. Laita pakastimeen hyytymään ja pakastumaan.

Mansikkamousse:
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota vaniljavaahto. Sekoita tuorejuuston sekaan sokeri, sitruunamehu ja mansikkasose. Sulata liivatelehdet kiehuvaan veteen ja lisää tuorejuusto-mansikkamassaan ohuena nauhana. Lisää lopuksi vaniljavaahto.

Kakun kokoaminen:
Kakusta tulee n. 8 cm korkea, joten laita irtopohjavuoalle (halk. 22cm) lisälaidat kalvosta tai leivinpaperista.  Leikkaa kääretorttupohjasta pohja (halk.22cm). Laita pohja irtopohjavuoan pohjalle. Kostuta. Laita pohjan keskelle pakastettu suklaa-mansikkakakku. Kaada näiden päälle mansikkamousse. Laita kylmään hyytymään n.3-4 tunniksi.

Koristelu:
Koristele hyytynyt kakku haluamallasi tavalla.

2 kommenttia:

  1. Hmm, huomaatkos, että meillä tais olla samaan aikaan mansikkaiset ajatukset? Samoihin aikoihin päivitettii blogejamme mansikkakakuilla ;)
    Huikeen hieno kakku tämä! Oot erityisen taitava.<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hmm.. :D tuli kyllä huomattua! mansikka on kyllä niiin hyväää!! :)
      ja kiitos, kuin myös! <3

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)