Nyt tuoreista mustikoista ja vadelmista tehtyä mamman marjapiirakkaa! Kermaviilipiirakat maistuvat kyllä aina hyvälle, ja vaihtelua saa käyttämällä erilaisia marjoja ja vaikkapa hedelmiä.
Pohja:
200 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
Täyte:
2½ dl mustikoita
2½ dl vadelmia
3 dl turkkilaista jogurttia
2 kananmunaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
50 g valkosuklaata
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina pellille. Ripottele mustikat ja vadelmat taikinan päälle sekä rouhittu valkosuklaa. Sekoita täytteen muut aineet keskenään ja kaada piirakan päälle. Paista 200 asteessa noin 25-30 minuuttia.
Jos haluat piirakasta gluteenittoman, vaihda vain vehnäjauhojen tilalle gluteeniton jauhoseos.
Todella herkullisen näköinen kakku!
VastaaPoista