tiistai 5. elokuuta 2014

Mansikkakakku


Bongasin jokin aika sitten täältä blogista ihanan näköisen mansikkarahkakakun, joka pääsikin nyt kokeiluun kun löytyi valmiita sokerikakkupohjia.  Niitä oli hyvä hyödyntää tähän, herkulliseen mansikkakakkuun.

Ohje tulee tässä:

sokerikakkupohja 24 cm vuokaan:

3           munaa
1 dl       sokeria
1 dl       vehnäjauhoj
½dl       perunajauhoja
1 tl        leivinjauhetta

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. 
Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. 
Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi puuhaarukalla. 
Kaada 24 cm  halkaisijan vuokaan ja paista 175 asteessa 30-35 minuuttia.  
 
Täyte: 

2 dl        kermaa
1 prk      maitorahkaa
1 prk      mansikkajogurttia
1 tl         vaniljasokeria
n. 4 rkl   sokeria
paljon tuoreita mansikoita paloina
4            liivatelehteä
1/3 dl     vettä 

päälle mansikoita ja 2 dl kermaa+ 1 tl sokeria
 
Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi.
 Sekoita joukkoon jogurtti ja rahka. Kiehauta vesi ja sulata liivatteet siihen.
 Lisää ohuena nauhana täytteeseen. Lisää täytteeseen pieniksi pilkottua tuoretta
 mansikkaa sen verran kuin haluat. Kasaa kakku irtopohjavuokaan. 
Halkaise kakkupohja kahtia ja aseta toinen pohja irtopohjavuoan pohjalle.
 Kostuta pohjaa maidolla tai haluamallasi nesteellä. 
Asettele mansikan puolikkaita vuoan reinoille leikkauspinta ulospäin. Kaada sitten täyte vuokaan, laita toinen pohja täytteen päälle ja kostuta sekin. 
Anna hyytyä 4 tuntia tai yön yli.

Kun kakku on hyytynyt ota irtopohjavuoan reina pois kakun ympäriltä. 
Vatkaa kerma vaahdoksi ja koristele kakku haluamallasi tavalla
tuoreilla mansikoilla ja kermavaahdolla.



Tuoreiden mansikoiden aika taitaa olla jo pian ohi, joten 
tähänkin kakuun sopisi varmasti todella hyvin 
vaikka tuoreet mustikat ja vadelmat.













6 kommenttia:

  1. Tosi kivan näkönen ja ihan superhyvää varmasti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä hyvää! pitää koittaa koittaa tuoreista mustikoista ja vadelmistakin tehdä tätä, varmasti herkullista! :)

      Poista
  2. Tosi kaunis! Ja ihanasti olet pursotellut tuon päällisen :D Minäkin olen joskus pursotellut kakun reunat noin, kivaa vaihtelua perinteisille tyyleille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Niin on, pitää välillä keksiä ja kokeilla muitakin pursotustyylejä nii saa hieman vaihtelua perinteisille. :)

      Poista
  3. Ihanan näköinen kakku! :D Nam, ihan vesi herahtaa kielelle!

    VastaaPoista
  4. Ootko käyttänyt mitä kermaa tuohon täytteeseen (kuohu- vai vispikerma). Käykö esim. Flora Vispi tuohon?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)