Bongasin jokin aika sitten täältä blogista ihanan näköisen mansikkarahkakakun, joka pääsikin nyt kokeiluun kun löytyi valmiita sokerikakkupohjia. Niitä oli hyvä hyödyntää tähän, herkulliseen mansikkakakkuun.
Ohje tulee tässä:
sokerikakkupohja 24 cm vuokaan:
3 munaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoj
½dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi.
Yhdistä jauhot ja leivinjauhe.
Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita varoen
tasaiseksi puuhaarukalla.
Kaada 24 cm halkaisijan vuokaan ja paista 175 asteessa 30-35 minuuttia.
Täyte:
2 dl kermaa
1 prk maitorahkaa
1 prk mansikkajogurttia
1 tl vaniljasokeria
n. 4 rkl sokeria
paljon tuoreita mansikoita paloina
4 liivatelehteä
1/3 dl vettä
päälle mansikoita ja 2 dl kermaa+ 1 tl sokeria
Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi.
Sekoita joukkoon jogurtti ja rahka. Kiehauta vesi ja sulata liivatteet siihen.
Lisää ohuena nauhana täytteeseen. Lisää täytteeseen pieniksi pilkottua tuoretta
mansikkaa sen verran kuin haluat. Kasaa kakku irtopohjavuokaan.
Halkaise kakkupohja kahtia ja aseta toinen pohja irtopohjavuoan pohjalle.
Kostuta pohjaa maidolla tai haluamallasi nesteellä.
Asettele mansikan puolikkaita vuoan reinoille leikkauspinta ulospäin. Kaada sitten täyte vuokaan, laita toinen pohja täytteen päälle ja kostuta sekin.
Anna hyytyä 4 tuntia tai yön yli.
Kun kakku on hyytynyt ota irtopohjavuoan reina pois kakun ympäriltä.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja koristele kakku haluamallasi tavalla
tuoreilla mansikoilla ja kermavaahdolla.
Tuoreiden mansikoiden aika taitaa olla jo pian ohi, joten
tähänkin kakuun sopisi varmasti todella hyvin
vaikka tuoreet mustikat ja vadelmat.
Tosi kivan näkönen ja ihan superhyvää varmasti! :)
VastaaPoistaTämä on kyllä hyvää! pitää koittaa koittaa tuoreista mustikoista ja vadelmistakin tehdä tätä, varmasti herkullista! :)
PoistaTosi kaunis! Ja ihanasti olet pursotellut tuon päällisen :D Minäkin olen joskus pursotellut kakun reunat noin, kivaa vaihtelua perinteisille tyyleille.
VastaaPoistaKiitos! :) Niin on, pitää välillä keksiä ja kokeilla muitakin pursotustyylejä nii saa hieman vaihtelua perinteisille. :)
PoistaIhanan näköinen kakku! :D Nam, ihan vesi herahtaa kielelle!
VastaaPoistaOotko käyttänyt mitä kermaa tuohon täytteeseen (kuohu- vai vispikerma). Käykö esim. Flora Vispi tuohon?
VastaaPoista