tiistai 4. kesäkuuta 2013
Ranskalaiset vohvelit häihin
Ohjeesta tulee noin 50 pikkuleipää
200 g voita (huoneenlämpöistä)
200g vehnäjauhoja (hienoja)
6 rkl kuohukermaa
täyte:
100 g voita
100 g tomusokeria
1 keltuainen
- halutessa kahvia mausteeksi
Nypi huoneenlämpöinen voi ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi.
Lisää kerma ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Älä vaivaa ettei taikina sitkisty!
Laita taikina vähintään tunniksi jääkaappiin tai nopeuttaakseen leipomista pakastimeen hetkeksi.
Jaa taikina kahteen osaan. Kauli jauhotetulla pöydällä ohueksi (noin. 2-3mm).
Jaa taikina taikinapyörällä 4x4cm:n neliöiksi. Pistele taikina haarukalla, voitele valkuaisella ja
ripottele pinnalle sokeria.
Siirrä palat pellille lastan avulla ja paista 200 asteessa vaalean kullanruskeiksi noin 7. min. Jäähdytä.
Täyte: Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri. Lisää keltuainen ja halutessa kahvia mausteeksi.
Täytä pikkuleivät (pohjat ovat tosi hauraita, joten käsittele varovasti!) ja siivilöi tomusokeria päälle. Laita jääkaappiin jähmettymään.
Vinkki: Pikkuleivät voi pakastaa täytettyinä tai täyttämättöminä! Sulatus jääkaapissa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ranskalaiset vohvelit ovat taivaallisen herkullisia. Äitini on niitä aina juhliin tehnyt. Olen itsekin kokeillut... mutta ovat kauheita tehdä. Jäävät pöytään kiinni jne.. Olenkin suosiolla tehnyt muita pikkuleipiä. Leipuriksi kutsuvat.. mutta nämät herkut eivät ole helppoja tehdä. Olisiko vinkkejä?
VastaaPoista