Puolukoiden ystävälle herkullista puolukkapiirakkaa makean marenkikuorrutteen kera! :)
Täyte:
5 dl puolukoita
1,5 dl sokeria
0,5 dl vettä
2 rkl perunajauhoja
Taikina:
70 g voita
1 dl ruokosokeria
2 kananmunan keltuaista
0,5 dl kermaa tai maitoa
1 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Pinnalle:
2 kananmunan valkuaista
1 dl ruokosokeria
Valmista ensin täyte. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta. Anna kiisselin jäähtyä.
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset joukkoon hyvin sekoittaen.
Lisää kerma/maito ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Levitä taikina piirasvuokaan. Kaada päälle kiisseli ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Vaahdota valkuaiset ja sokeri. Lusikoi marenki piirakan päälle. Paista 200 asteisessa uunissa
muutama minuutti, kunnes pinta saa väriä.
Tämän ohjeen otan kyllä heti talteen! Puolukat ja marenki sopivat varmasti hyvin yhteen! :)
VastaaPoista