sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Kinder ~ piirakka

Ihana mehevä pohja, päällä makeaa voikreemiä ja vielä makeampaa suklaata, siitä syntyy tämä herkullinen Kinder-piirakka. Pieni pala tätä piirakkaa vielä kyllä makeanhimon mennessään.

Tein tämän piirakan pohjan hieman erillä ohjeella millä yleensä Kinder piirakka tehdään, koska tämä pohja on mielestäni yksi parhaimmista piirakkapohjista ja kuorrutteeksi käy melkeinpä mikä tahansa.
Pohja on myös helppo ja nopea valmistaa.

Piirakkapohja:
6 dl        vehnäjauhoja
5 dl         sokeria
2 tl         vaniljasokeria
2 tl         soodaa
1 tl         leivinjauhetta
1 tl         suolaa
2 dl         vettä
200 g      rasvaa
4 rkl       kaakaojauhetta
3            munaa
2 dl        piimää/kermaviiliä/jogurttia jne..

Sekoita kuivat aineet keskenään.
Kiehauta vesi, rasva ja kaakaojauhe.
Jäähdytä ja lisää siihen kananmuna ja piimä.
Lisää vesi-rasvaseos kuiviin aineisiin, sekoita tasaiseksi.
Kaada pellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.
Jäähdytä hyvin ennen kreemin laittoa.


Voikreemi:
150 g        voita
5 dl           tomusokeria
4 tl            vaniljasokeria

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kunnolla vaahdoksi (5-10 min). 
Lisää joukkoon vaniljasokeri. Levitä notkea kreemi hyvin jäähtyneen pohjan päälle
ja laita hetkeksi pakastimeen, jotta sulatettu suklaa ja pehmeä kreemi eivät sekoitu keskenään.

Kuorrute:
200- 300 g  maitosuklaata
25 g            valkosuklaata

Sulata suklaat mikrossa erillisissä astioissa.
Levitä maitosuklaa nopeasti kovettuneen kreemin päälle.
Valuta valkosuklaasta raitoja piirakan päälle.
Marmorikuvion saat vetämällä esim. hammastikulla raitoja vielä sulaan suklaaseen. 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)