lauantai 4. toukokuuta 2013

Limepiirakka

Tämä amerikkalainen Key Lime Pie, eli limepiirakka on pirteän raikas ja tosi helppo valmistaa!


12 annosta

Pohja:
15     Digestive- keksejä
125g  voita

Täyte:
5         kananmunan keltuaista
1 prk   makeaa kondensoitua maitoa eli
maitotiivistettä  (n.400 g)
1 dl      puristetun limetin mehu

Koristeluun:

2 dl      vispikermaa
1-2       limettiä viipaloituna

Kuumenna uuni 175- asteiseksi.
Murenna keksi ja lisää joukkoon sulatettu voi.
Painele seos vuokaan (halkaisija noin 24 cm) ja paista pohjaa noin 8 minuuttia.

Sekoita munankeltuaiset kulhossa.
Lisää maitotiiviste ja limetin mehu. Sekoita tasaiseksi massaksi.
Kaada seos vuokaan pohjataikinan päälle.
Paista piirakkaa uunissa vielä 15 minuuttia. Jäähdytä.
Anna seisoa jääkaapissa tai pakasteessa vähintään 3 tuntia.
Jos piirakka on ollut pakasteessa, anna sen seistä huoneenlämmössä
noin 20 minuuttia enne tarjoilua.

Vispaa kerma vaahdoksi.
Koristele piirakka pursotetulla kermavaahdolla ja limetin viipaleilla. 

3 kommenttia:

  1. Ja näyttääki nii hyvältä :D Tätä määki kyllä kokeilen ;)

    VastaaPoista
  2. jos tykkää limestä nii tykkää tästäki!:D
    Kannattaa kokkeilla! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)