Tämän pirteän mango-vaniljajuustokakun ehdit leipoa sopivasti
tuleviin pääsiäisen pyhiin.
Voit leipoa kakun hyvissa ajoin ja pakastaa sen. Kakku on sitten helppo nostaa jääkaappiin sulamaan edellisenä päivänä. Mikäli haluat tehdä kakkuun kiilteen, se kannattaa tehdä vasta pakastuksen jälkeen sulaneeseen kakkuun.
Pohja:
200 g Digestive-keksiä
70 g sulatettua voita
Hienonna keksit esim. monitoimikoneella ja sekoita hyvin jäähtynyt rasva sekaan.
Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja taputtele massa leivinpaperin päälle tasaisesti.
Täyte:
5 dl Flora vanillaa
200 g rahkaa
200 g tuorejuustoa
3 prk mango-pilttiä
7 liivatelehteä
2 rkl vettä
n. ½ dl sokeria
vaniljasokeria
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota vaniljavaahto. Notkista tuorejuusto ja rahka erillisessä kulhossa.
Lisää joukkoon sokerit ja mangosose. Kuumenna vesi ja sulata liivatteet veden joukkoon.
Kaada seos ohuena nauhana hyvin sekoittaen tuorejuusto-rahkaseokseen. Lisää lopuksi
vaahdotettu vaniljavaahto.
Päälle:
1 dl vettä
3/4 hyytelösokeria
200 g mango-pilttiä
Kiehauta kirkkaaksi vesi ja hyytelösokeri kattilassa.
Lisää mango ja kiehauta.
Anna jäähtyä hieman ja kaada varovasti kakun päälle.
Nosta kylmään hyytymään.
Pajunkissakoristeet tein kakkuun sultatetulla tumma- ja valkosuklaalla.
Ihanat koristelut! Teitkö tuon suklaakranssin jäähtyneen kakun päälle vai leivinpaperille ensin? Kuinka hyvin makeiset kesti tuossa, ei mennyt huonoksi?
VastaaPoistaKiitos! :) Annoin kakun olla yön yli jääkaapissa ja tein vasta seuraavana päivänä suklaakranssin hyvin hyytyneen kakun päälle. Ja makeiset kannattaa laittaa vasta vähän ennen tarjoilua, koska ne hieman suli kakun päällä. :)
VastaaPoistaOnpa hieno! ihanat koristeet ^^ yksi kysymys - 5 dl vaniljavaahtoa?`Eli 2 prk Flora vanillaa tms? Eli siis vispaamattomana 5 dl, eikö? :D
VastaaPoistaKiitos :) Joo. Itse laitoin kaksi purkkia vaahdotettua flora vanillaa. :)
PoistaIhana! Pakko kokeilla! Minkä kokoiseen vuokaan teit?😃
VastaaPoistaIhana! Pakko kokeilla! Minkä kokoiseen vuokaan teit?😃
VastaaPoista