torstai 10. huhtikuuta 2014

Pursotetut suklaaruusu-pikkuleivät



Suklaaruusu- pikkuleipä:
400 g       voita
200 g       sokeria
400 g       vehnäjauhoja
20 g         tummaa kaakaojauhetta

Ota voi huoneenlämpöön hyvissä ajoin, että sen on riittävän pehmeää. 
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, noin 15-20 minuuttia.
Sekoita keskenään vehnäjauhot ja kaakaojauhe ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon
käsin varovaisesti (massa ei saa sitkistyä). Kannattaa paista koekakkuja ja lisätä tarvittaessa hieman jauhoja jos ruusut lässähtää.
Pursota tähtityllalla nro 8 ruusun mallisiksi ja paista +180 asteessa noin 8-10 minuuttia.
Pursota sulalla suklaalla ruusun keskelle pieni suklaasilmä. 





16 kommenttia:

  1. HEI!
    Onpas kauniin näköisiä! Montako pikkuleipää taikinasta suunnilleen tulee?

    VastaaPoista
  2. Kiitos! :) en ole tarkkaa määrää laskenut mutta ohjeesta tulee muistaakseni noin 60-70 pikkuleipää :)

    VastaaPoista
  3. tosi kauniita!! :)..minkälainen pursotin sulla käytössä? siis onko mistä ostettu? haluisin kanssa tehdä näitä meidän häihin, mutta osaankohan? :/

    VastaaPoista
  4. kiitos! en nyt muista mistä oon tyllan ostanut niitä on jo niin paljon, mutta niitä saa kyllä esim. Stockmannilta, Kärkkäiseltä ja mahtaa saada myös jo isoista marketeista :) Itse käytin Städterin merkkistä metallista 8 mm tähtityllaa, ja suosittelen kyllä sitä.
    Kyllä sinä osaat, olet vain tarkkana kun punnittet raaka-aineita ettei massasta tule liian kova, silloin se on hankalaa pursottaa. :)

    VastaaPoista
  5. Nämä ovat kyllä niin täydellisen onnistuneita, että laitoin blogiini kehaisun näistä sinun ruusuista. :) Samalla ohjeella muuten tein. Minulla taisi tuo vaahdottaminen jäädä liian lyhyeksi, kun paistossa hieman "madaltuivat" liikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tästä ilahduttavasta kommentista! :) Näissä on kyllä tärkeää hyvä vaahdottaminen! Itselläni on myös joskus tullu hieman madaltuneita, pitäis vaan malttaa antaa voi-sokeriseoksen vaahdottua tarpeesi. :)

      Poista
  6. minä tein noita kanssa ja vaahdotin tuon 20min, silti läsähtivät uunissa eli ei tullut ihan tuollaisia ruusukkeita kuin kuvassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! :) Ensi kerralla kannattaisi paistaa koekakkuja ja lisätä tarvittaessa hieman jauhoja, siitä voisi olla apua. Itsellänikin nämä toisinaan saattaa hieman lässähtää, koska en tahdo malttaa odottaa sen vertaa, että paistaisin koekakkuja. :/

      Poista
    2. Italiassa ( olen sieltä kotoisin) kaikissa ohjessa sanotaan että keksit ensin pitää laitta jääkaapissa vähintään 60min...2 tuntti ehkä parempi..sitten ei ne lässättä :) ..

      Poista
  7. Kiitos hyvästä ohjeesta, tällä onnistuin eka kertaa:))

    VastaaPoista
  8. Oioi kuinka hyviä olivatkaan :) kiitos loistavasta reseptistä

    VastaaPoista
  9. Oioi kuinka hyviä olivatkaan :) kiitos loistavasta reseptistä

    VastaaPoista
  10. Kiitos ohjeesta ☺. Onnistuin ja maistuvatkin hyvälle .

    VastaaPoista
  11. Onnistuisikohan näiden pakastaminen? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnistuu kyllä, itse olen ainakin yleensä pakastanut aina. :)

      Poista
  12. Huono ohje, lässähtävät paistaessa täysin vaikka vaahdottaa 20minuuttia ja lisää jauhoja.
    Jauhoja jos lisää ei taikinaa saa pursotettua kauniisti.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)