Mehevä suklaakakkupohja:
2dl vehnäjauhoja
1½dl perunajauhoja
3tl leivinjauhetta
3/4tl suolaa
2tl vaniljasokeria
1½ dl tummaa kaakaojauhetta
150g voita
3 ½ dl sokeria
3 munaa
3 dl kädenlämpöistä maitoa
Voitele ja korppujauhota vuoka. (24cm halkasija)
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksilellen.
Sekoita hitaalla teholla joukkoon reilusti jauhoja ja tämän jälkeen
vuorotellen kädenlämpöinen maito ja loput kuivat aineet.
Kaada taikina vuokaan.
Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin. 50-60 minuuttia.
Rakenteeltaan tämä kakkupohja on herkemmin hajoava kuin tavalliset kakkupohjat, joten välttele turhia siirtelyitä.
Kakun päälle kaulin valkoisesta marsipaanista levyn. Marsipaanin päälle pienimmät tytöt saivat painaa omat kädet upottamalla käsi sulatettuun, kädenlämpöiseen suklaaseen ja painamalla se varovasti marsipaanin päälle. Kakun reunoille kiinnitin suklaalla sikarivohveleita (n. 530g).
Täytteenä tässä kakussa oli purkki (397g) valmiiksi keitettyä kondensoitua maitoa, kermaa, rahkaa ja mustikoita.
Valkoiset kukat on marsipaanista, joissa päällä helmiäissprayta ja hopeakuula.
Vautsi, älyttömän hieno! Löysin tänne Suvin blogin kautta ja oon selannu tämän kohta kokonaan läpi. Ihania ohjeita ja leipomuksia, sää oot kyllä taitava :)
VastaaPoistaNo kiiitos! :) kuin myös, Suvin blogin kautta oon kans joskus löytäny sun blogin :D
PoistaIhanaa kakku!!
VastaaPoistaVoisitko kertoa tarkemmin kakun ohjeen(täyteen)..??
Haluaisin tehdä synttäreille.Tuliko tästä liian makea?
KIITOS!! :)
Levitin ensin pohjan päälle kinuskia, kinuskin päälle ripottelin reilusti mustikoita ja lopuksi levitin kerma-rahkaseoksen mustikoiden ja kinuskin päälle.
VastaaPoistaVaahdotin kermaa 2½ dl ja lisäsin siihen 250 g rahkaa sekä n.½ dl sokeria.
Täyteestä ei tullu minun mielestäni liian makeaa, vaikka kinuski on todella makeaa, mutta sitä ei tarvi laittaa kuin ihan ohut kerros :)
Taitaa olla Kinuskikissan blogista alunperin napattu idea?
VastaaPoistaSuklaakakkupohja oli täysi pettymys! Ei todellakaan tullut mitään muhkeaa pohjaa (hyvä jos saa yhteen kerrokseen täytteen). Maku oli aivan kamala! Roskiin meni!
VastaaPoistaOlen todella pahoillani!, tarkastelin ohjetta ja huomasin että ohjeessa oli virhe, sillä olin unohtanut laittaa reseptiin sokerin määrän vaikka mainitsin sen kuitenkin tekovaiheissa.
PoistaTästä pohjasta ei saa niin kuohkeaa ja paksua mitä tavallisesta sokerikakkupohjasta, mutta kuitenkin sain hyvin siihen kaksi väliä leikattua. Reseptin pitäisi nyt olla toimiva. Pahoittelut vielä! :)
Kysynpä uudestaan, onko napattu Kinuskikissan sivulta tämä ohje, muunneltuna?
VastaaPoistaKakkupohjan ohje on tehty kinuskikissan pohjan ohjeella, täytteen sovelsin itse ja idea koristeluun tuli kinuskikissan kakusta.
VastaaPoistaOnko siinä mielestäsi jotain väärää, että hyödyntää toisten blogeja leipomuksissaan? Oisko kateutta vai mistäs moinen jankutus?
VastaaPoista