tiistai 6. marraskuuta 2012

Mansikka-suklaakakku


pohja:
6           kananmunaa
3 1/4 dl  sokeria
1,5 dl     vehnäjauhoja
3/4 dl     perunajauhoja
3/4 dl     tummaa kaakaojauhetta
2 1/2 tl   leivinjauhetta

Yhdistä vehnäjauho, perunajauho, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kuivat aineet siivilän läpi puuhaarukalla taikinaa sekoittaen ja käännellen. Älä vatkaa sähkövatkaimella. Kaada taikina n. 24cm:n voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista pohja 175 asteessa noin. 40- 45 minuuttia.

täyte:
4           liivatelehteä
100g      valkosuklaata
2 dl        kermaa
200g      rahkaa
1/2 dl     sokeria
2-3 tl      sitruunankuori raastetta
3 rkl       sitruunamehua
500g       mansikoita

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Vaahdota kerma ja lisää siihen suklaa. Sekoita joukkoon rahka, sokeri, sitruunan kuori ja mansikat. Puserra liivatteista ylimääräinen neste ja liota ne kuumaan sirtuunamehuun. Kaada ohuena nauhana kokoajan vatkaten täytteen joukkoon.

kostutus:
n. 1,5dl    maitoa

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Vuoraa kakkuvuoka kelmulla. Nosta päällimmäinen kerros vuoan pohjalle. Kostuta ja täytä puolella täytteestä. Nosta päälle keskimmäinen levy, kostuta ja täytä samoin. Nosta päälle viimeinen kakkulevy ja kostuta. Anna kakun hyytyä jaakaapissa yön yli.

kuorrutus:
150g        fazerin taloussuklaata
3 dl          kermaa

Sulata suklaa ja kääntele vatkatun kerman joukkoon.
Koristele haluamallasi tavalla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)