90g hiivaa
90g suolaa
135g hapatejauhetta
2160g ruisjauhoja
900g vehnäjauhoja
Sekoita kaikki aineet taikinakoneella hyvin, älä vaivaa, taikina saa olla löysähköä.
Lepo 1 h taikinakulhossa (muovilla peitettynä). Sekoita hieman yleiskoneessa, voi lisätä jauhoja n.100g ruisjauhoja ja leivotaan heti. Reilusti ruisjauhoja pöydälle ylöslyönnin aikana.
Ruislimput
- Paloittele 800g/kpl, riivaa korkeaksi kartioksi, ripottele jauhoja päälle.
- Nostata 30 minuuttia pinnahupun alla huoneenlämmössä; ei saa liian kauan nostattaa, etteivät leviä.
- Paiston alussa höyrytys, paisto +240 astetta noin 10-15 minuuttia, sitten lämpötilaa lasketaan +220 asteeseen ja paistetaan kypsäksi (noin. 40 minuuttia)
Revityt ruispalat
- Kaulaa 8-10 mm, piikkaa ja ota muotilla palasia. Nostata ja paista +275 asteessa noin 9 minuuttia, leikkaa heti kuumana reunat ja revi auki.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)