keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Ruisleivät hapatinjauheella

3000g    vettä
90g        hiivaa
90g        suolaa
135g      hapatejauhetta
2160g    ruisjauhoja
900g      vehnäjauhoja

Sekoita kaikki aineet taikinakoneella hyvin, älä vaivaa, taikina saa olla löysähköä.
Lepo 1 h taikinakulhossa (muovilla peitettynä). Sekoita hieman yleiskoneessa, voi lisätä jauhoja n.100g ruisjauhoja ja leivotaan heti. Reilusti ruisjauhoja pöydälle ylöslyönnin aikana.

Ruislimput


  • Paloittele 800g/kpl, riivaa korkeaksi kartioksi, ripottele jauhoja päälle. 
  • Nostata 30 minuuttia pinnahupun alla huoneenlämmössä; ei saa liian kauan nostattaa, etteivät leviä.
  • Paiston alussa höyrytys, paisto +240 astetta noin 10-15 minuuttia, sitten lämpötilaa lasketaan +220 asteeseen ja paistetaan kypsäksi (noin. 40 minuuttia)
Revityt ruispalat

  • Kaulaa 8-10 mm, piikkaa ja ota muotilla palasia. Nostata ja paista +275 asteessa noin 9 minuuttia, leikkaa heti kuumana reunat ja revi auki. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)