100g vettä
100g hiivaa
50g maitojauhetta
250g sokeria
20g suolaa
150g margariinia
150g kananmunia
2000g vehnäjauhoja
10g kardemummaa
Lisää kädenlämpöiseen veteen hiiva, maitojauhe, sokeri, suola, kardemumma, kananmunat ja vehnäjauhot.
Sekoita taikinaa 2 minuuttia, lisää margariini ja vaivaa noin 8 minuuttia. Anna taikinan levätä 10 minuuttia. Paloittelu ja riivaus. Välilepo 10 minuuttia. Ylöslyönti voudellulle vanerilevylle tai leivinpaperille.
Kermamunkki
Paloittele, pyöritä, muotoile pitkulaiseksi. Nostatuksen ja paiston jälkeen halkaistaan jäähtyneet munkit, täytetään mansikkamarmeladilla ja kermavaahdolla. Halutessa voit kuorruttaa munkin esim. suklaalla tai pomadalla.
Berliininmunkki:
Pyöritä, paina alas. Nostatuksen ja paiston jäkeen hillotus ja pomadointi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)