keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Munkit

100g      vettä
100g      hiivaa
50g        maitojauhetta
250g      sokeria
20g        suolaa
150g      margariinia
150g      kananmunia
2000g    vehnäjauhoja
10g        kardemummaa

Lisää kädenlämpöiseen veteen hiiva, maitojauhe, sokeri, suola, kardemumma, kananmunat ja vehnäjauhot.
Sekoita taikinaa 2 minuuttia, lisää margariini ja vaivaa noin 8 minuuttia. Anna taikinan levätä 10 minuuttia. Paloittelu ja riivaus. Välilepo 10 minuuttia. Ylöslyönti voudellulle vanerilevylle tai leivinpaperille.

Kermamunkki

Paloittele, pyöritä, muotoile pitkulaiseksi. Nostatuksen ja paiston jälkeen halkaistaan jäähtyneet munkit, täytetään mansikkamarmeladilla ja kermavaahdolla. Halutessa voit kuorruttaa munkin esim. suklaalla tai pomadalla.






Berliininmunkki:

Pyöritä, paina alas. Nostatuksen ja paiston jäkeen hillotus ja pomadointi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)