Vehnäesitaikina
250g vettä
25g hiivaa
250g vehnäjauhoja
Sekoita hiiva ja vehnäjauhot +37 asteiseen veteen hyvin ja anna käydä 1 tunti huoneenlämmössä muovilla peitettynä. Tee sen jälkeen varsinainen taikina:
250g vettä
50g maitojauhetta
15g suolaa
300g sokeria
100g hiivaa
125g kananmunia
13g kardemummaa
350g voita
1250g vehnäjauhoja
100g rusinoita
Vaivaa taikinan raaka-aineet vehnäraskin joukkoon, tee hyväsitkoinen taikina. Lisää vaivauksen lopussa rusinat joukkon. Paistolämpötila +190 astetta.
1kg:n kranssi: 4-säikeinen 4x250g pala, 5-säikeinen 5x200g.
1,2kg:n kranssi: 4-säikeinen 4x300g, 5-säikeinen 5x240g.
1,5kg:n kranssi: 5-säikeinen 5x 300g.
1500g:n kaksikerroskranssi: Alaosa 3x330g ja yläosa 4x125g.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)