torstai 27. syyskuuta 2012

Raskitettu Juhlakranssi

Vehnäesitaikina
250g    vettä
25g      hiivaa
250g    vehnäjauhoja

Sekoita hiiva ja vehnäjauhot +37 asteiseen veteen hyvin ja anna käydä 1 tunti huoneenlämmössä muovilla peitettynä. Tee sen jälkeen varsinainen taikina:

250g    vettä
50g      maitojauhetta
15g      suolaa
300g    sokeria
100g    hiivaa
125g    kananmunia
13g      kardemummaa
350g    voita
1250g  vehnäjauhoja
100g    rusinoita

Vaivaa taikinan raaka-aineet vehnäraskin joukkoon, tee hyväsitkoinen taikina. Lisää vaivauksen lopussa rusinat joukkon. Paistolämpötila +190 astetta.

1kg:n kranssi: 4-säikeinen 4x250g pala, 5-säikeinen 5x200g.
1,2kg:n kranssi: 4-säikeinen 4x300g, 5-säikeinen 5x240g.
1,5kg:n kranssi: 5-säikeinen 5x 300g.

1500g:n kaksikerroskranssi: Alaosa 3x330g ja yläosa 4x125g.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)