4- säikeinen pitko |
200g hiivaa
500g sokeria
20g suolaa
15g kardemummaa
200g kananmunia
2900g vehnäjauhoja
500g voita
Valmista taikina normaalin hiivataikinan tapaan; laita taikinapataan kädenlämpöinen vesi, hiiva, sokeri, suola, kardemumma ja kananmunat. Sekoita koneella lietteeksi, lisää jauhot melkein kaikki ja sekoita hitaalla vaihteella noin. pari minuuttia. Vaivaa kunnens sitkoa alkaa muodostua, lisää voi ja loput jauhot ja vaivaa taikinaa hyvin. Taikinan lepo muovin alla noin. 10-15 minuuttia. Paloittelu 450g - 500g/kpl tai kranssin koon mukaan.
Muotoile palasista noin. 40cm:n tankoja pöydällä, muovi päälle ja anna levätä noin. 10 minuuttia. Lengaa pitkoksi/kranssiksi ja suorista pellillä. Paisto +200 astetta noin. 20 minuuttia, kranssilla kauemmin.
Saat pitkosta/kranssista juhlavamman näköisen, kun laitat voitelun jälkeen päälle mantelilastuja ja hienoasokeria.
5- säikeinen pitko |
6- säikeinen pitko |
5- säikeinen kranssi |
4- säikeinen kranssi |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)