torstai 27. syyskuuta 2012

Juhlapitko ja Juhlakranssi


  
4- säikeinen pitko
1000g    vettä
200g      hiivaa
500g      sokeria
20g        suolaa
15g        kardemummaa
200g      kananmunia
2900g    vehnäjauhoja
500g      voita

Valmista taikina normaalin hiivataikinan tapaan; laita taikinapataan kädenlämpöinen vesi, hiiva, sokeri, suola, kardemumma ja kananmunat. Sekoita koneella lietteeksi, lisää jauhot melkein kaikki ja sekoita hitaalla vaihteella noin. pari minuuttia. Vaivaa kunnens sitkoa alkaa muodostua, lisää voi ja loput jauhot ja vaivaa taikinaa hyvin. Taikinan lepo muovin alla noin. 10-15 minuuttia. Paloittelu 450g - 500g/kpl tai kranssin koon mukaan.

Muotoile palasista noin. 40cm:n tankoja pöydällä, muovi päälle ja anna levätä noin. 10 minuuttia. Lengaa pitkoksi/kranssiksi ja suorista pellillä. Paisto +200 astetta noin. 20 minuuttia, kranssilla kauemmin.

Saat pitkosta/kranssista juhlavamman näköisen, kun laitat voitelun jälkeen päälle mantelilastuja ja hienoasokeria. 


5- säikeinen pitko

6- säikeinen pitko


5- säikeinen kranssi
4- säikeinen kranssi



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)