perjantai 21. syyskuuta 2012

Voipulla


Perustaikina:
1000g    vettä
100g      hiivaa
300g      sokeria
25g        suolaa
100g      kananmunia
2200g    vehnäjauhoja
300g      voita
20g        kardemummaa

Mittaa ainekset. Liota hiiva, lisää sokeri, suola, kananmunat ja kardemumma.
Lisää vehnäjauhot ja sekoita pari minuuttia.
Lisää rasva ja vaivaa 6-8 minuuttia. Anna takinan levätä noin 10 minuuttia.

Kuoritaikina:
1200g    edellisestä taikinasta
560g      voita
280g      vehnäjauhoja

Valmista kuoritaikina perustaikinasta, vehnäjauhoista ja rasvasta.
Jaa kuoritakina kahdeksi palaksi ja riivaa pyöreiksi.
Jaa perustaikina kahdeksi pohjapalaksi ja riivaa pyöreäksi.
Välilepo 10 minuuttia.

Kauli käsin pohjataikina pyöreäksi ja asettele alustalle.
Kauli kuoritaikina ja asettele se pohjataikinan päälle.

Leikkaa pullanpyörityskoneella paloiksi, ei saa pyörittää.

Laita pohjataikina kuoren sisään ja muotoile pyöreiksi käsin.
Voitele pulla nostatuksen puolessa välissä hyvin.
Paista + 220 asteessa noin. 8 minuuttia.
Valmiitu pullat ovat repeilleet päältä kauniisti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)