Perustaikina:
1000g vettä
100g hiivaa
300g sokeria
25g suolaa
100g kananmunia
2200g vehnäjauhoja
300g voita
20g kardemummaa
Mittaa ainekset. Liota hiiva, lisää sokeri, suola, kananmunat ja kardemumma.
Lisää vehnäjauhot ja sekoita pari minuuttia.
Lisää rasva ja vaivaa 6-8 minuuttia. Anna takinan levätä noin 10 minuuttia.
Kuoritaikina:
1200g edellisestä taikinasta
560g voita
280g vehnäjauhoja
Valmista kuoritaikina perustaikinasta, vehnäjauhoista ja rasvasta.
Jaa kuoritakina kahdeksi palaksi ja riivaa pyöreiksi.
Jaa perustaikina kahdeksi pohjapalaksi ja riivaa pyöreäksi.
Välilepo 10 minuuttia.
Kauli käsin pohjataikina pyöreäksi ja asettele alustalle. Kauli kuoritaikina ja asettele se pohjataikinan päälle. |
Leikkaa pullanpyörityskoneella paloiksi, ei saa pyörittää. |
Laita pohjataikina kuoren sisään ja muotoile pyöreiksi käsin. |
Paista + 220 asteessa noin. 8 minuuttia.
Valmiitu pullat ovat repeilleet päältä kauniisti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)