torstai 20. syyskuuta 2012

Mansikkakermakakku

Pohja:
4          kananmunaa
1½ dl    sokeria
1 dl       vehnäjauhoja
(1tl       leivinjauhetta)

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.
Lämmitä tarvittaessa kananmunasokeri seosta noin +38 asteeseen vesihauteessa tai lämmitä kulhoa kuumailmapuhaltimella.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi varovasti sekoittaen.
Paista kakkupohja heti +175 asteessa 30-40 minuuttia.

Kostutus:
2 dl    vettä
20g    sokeria
Keitä vesi ja sokeri. Jäähdytä nopeasti.

Täyte:
diplomaattikreemi;
2,5 dl   kermaa
250g    valmista vanilliinikreemiä
Sekoita kerma ja vanilliinikreemi keskenään.

250-300g  mansikka- tai vadelmamarmeladi
2-4 dl        kermavaahtoa

noin 2dl kuumasilettä;
2dl    vettä
4g     Dan agar-jauhetta
40g    sokeria
Vispaa Agar hyvin kylmään veteen.
Lisää sokeri ja kiehauta liemi kirkkaaksi.

1. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.
2. Valmista kostutusliemi, diplomaattikreemi ja kuumasile
3. Vaahdota pursotukseen käytettävä kerma.
4. Levitä väliin mansikka- tai vadelmarmeladia ja diplomaattikreemiä.
5. Kostuta kansilevy ja sido muruset reunoilta ohuesti diplomaattikreemillä.
    Levitä kakun pintaan ohut kerros marmeladia, asettele mansikat ja valuta niiden päälle ohut kerros  silettä.
 6. Pursota reunat.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)