4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
(1tl leivinjauhetta)
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.
Lämmitä tarvittaessa kananmunasokeri seosta noin +38 asteeseen vesihauteessa tai lämmitä kulhoa kuumailmapuhaltimella.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi varovasti sekoittaen.
Paista kakkupohja heti +175 asteessa 30-40 minuuttia.
Kostutus:
2 dl vettä
20g sokeria
Keitä vesi ja sokeri. Jäähdytä nopeasti.
Täyte:
diplomaattikreemi;
2,5 dl kermaa
250g valmista vanilliinikreemiä
Sekoita kerma ja vanilliinikreemi keskenään.
250-300g mansikka- tai vadelmamarmeladi
2-4 dl kermavaahtoa
noin 2dl kuumasilettä;
2dl vettä
4g Dan agar-jauhetta
40g sokeria
Vispaa Agar hyvin kylmään veteen.
Lisää sokeri ja kiehauta liemi kirkkaaksi.
1. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.
2. Valmista kostutusliemi, diplomaattikreemi ja kuumasile
3. Vaahdota pursotukseen käytettävä kerma.
4. Levitä väliin mansikka- tai vadelmarmeladia ja diplomaattikreemiä.
5. Kostuta kansilevy ja sido muruset reunoilta ohuesti diplomaattikreemillä.
Levitä kakun pintaan ohut kerros marmeladia, asettele mansikat ja valuta niiden päälle ohut kerros silettä.
6. Pursota reunat.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)