525g sokeria
75g vettä
262g valkuaisia
Mittaa kattilaan vesi ja sokeri ja laita levylle kuumenemaan. Älä sekoita missään vaiheessa. Ala vaahdottamaan valkuaisia, kun sokeriveden lämpötila
on +90 °C. Kuumenna sokerivesi +120 °C:een, älä sekoita. Puhdista kattilan
reunaa vedessä kastellulla pullasudilla kiteytymisen ehkäisemiseksi. Kaada
sokerivesi marenkivaahdon sekaan ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen.
Vaahdota, kunnes massa on +40 °C. Massan voi värjätä elintarvikevärillä.
Pursota pieniä marenkeja ja ripottele pinnalle nonparelleja. Kuivata marengit
+100 °C:ssa. Sammuta uuni ja jätä yöksi kuivumaan.
Massaan voit lisätä esim, marianne- tai tyrkis peber-rouhetta antamaan makua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)