torstai 20. syyskuuta 2012

Italialainen marenki

Kuumamarenki.

525g   sokeria
75g     vettä
262g   valkuaisia

Mittaa kattilaan vesi ja sokeri ja laita levylle kuumenemaan. Älä sekoita missään vaiheessa.  Ala vaahdottamaan valkuaisia, kun sokeriveden lämpötila 
on +90 °C. Kuumenna sokerivesi +120 °C:een, älä sekoita. Puhdista kattilan 
reunaa vedessä kastellulla pullasudilla kiteytymisen ehkäisemiseksi. Kaada 
sokerivesi marenkivaahdon sekaan ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. 
Vaahdota, kunnes massa on +40 °C. Massan voi värjätä elintarvikevärillä. 
Pursota pieniä marenkeja ja ripottele pinnalle nonparelleja. Kuivata marengit
+100 °C:ssa. Sammuta uuni ja jätä yöksi kuivumaan.

Massaan voit lisätä esim, marianne- tai tyrkis peber-rouhetta antamaan makua. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)