1000g vettä
120g hiivaa
100g maitojauhetta
15g suolaa
300g sokeria
200g kananmunia
12g kardemummaa
300g voita
2300g vehnäjauhoja
Lisää kädenlämpöisenn veteen hiiva, maitojauhe, sokeri, suola, kardemumma, kananmunat ja vehnäjauhot.
Sekoita taikinaa 2 minuuttia, lisää voi ja vaivaa noin. 8 minuuttia. Kokeile sitko!
Anna taikina levätä muovin alla 10 minuuttia. Ylöslyö taikina haluamalla tavalla.
Pusupulla
Paloittele taikina ja pyörittele pyöreiksi. Kauli pullat 3mm:n paksuisiksi soikioiksi, joka on pituudeltaan noin 10cm. Pursota paistonkestävää marmeladia pullan keskelle ja voitele reunat voisulalla. Taita pulla kaksinkerroin ja paina kämmensyrjällä siihen huulet. Nostata, paista voitelematta +200 asteessa noin 10-15 minuuttia. Voitele kuumana sulalla voilla ja kasta huulet sokeriin.
Kierrepullat
rahka-vaniljatäyte
800g rahkaa
120g vanilliinikreemijauhetta
6 kananmunaa
260g sokeria
145g sulatettua voita
Sulata voi. Sekoita rahkan joukkoon vaniljakreemijauhe, sokeri, kananmunat ja voi. (Täyte riittää 1/2 litran pullataikinalle.
Kauli taikina 3mm paksuiseksi pitkäksi matoksi, jonka leveys on noin 35-40 cm. Levitä paistonkestävä täyte ohuesti, kääri rullalle ja paloittele 3-4 cm palasia. Nostata, voitele, lisää rahka-vaniljatäyte ja paista noin 220 asteessa.
Vadelmatäytepulla
Kauli taikina 2,5 mm:n vahvuiseksi ja 40 cm:n levyiseksi matoksi. Levitä vanilijakreemi matolle siten, että 1/3 yläreunasta jää ilman kreemiä. Taita matto kolmeen osaan. Leikkaa matosta nauhoja. Taita palat solmuun. Nostata. Voitele nousseet pullat, ripottele pinnalle raesokeria ja pursota keskelle paistonkestävää vadelmamarmeladia. Paista 210 asteessa noin 9 minuuttia.
Hillosarvet
Paloittele taikina 400g palasiksi. Riivaa palloksi ja kauli pyöreäksi levyksi. Leikkaa levy kahdeksaan osaan. Pursota paistonkestävää marmelaria ja kääri rullalle. Nostata, voitele ja ripottele pinnalle raesokeria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)