tiistai 15. tammikuuta 2013

Vol´ au vent


Vol' au ventit lehtitaikinasta

Valmistusohje:

  • Kaulaa lehtitaikina 7mm paksuiseksi levyksi. Anna levätä kylmässä noin tunnin.
  • Leikkaa taikinasta ympyrämuoteilla (halkaisija 7cm) paloja. 
  • Leikkaa palan keskeltä 4cm kokoinen rengas pois. Poista taikinapalasta keskiosa ja laita rengas pellille.
  • Kaulaa taikinakanteista levy 2mm vahvuuteen. Pistele taikinalevy hyvin.
  • Leikkaa taikinasta 7 cm pohjapalat. 
  • Voitele pohjapalat vedellä ja aseta rengaspalat kääntäen yläpuoli pohjaa vasten.
  • Anna levätä kylmässä vähintään tunti.
  • Paista +210 asteessa noin 20 minuuttia. 
  • Täytä ja koristele. (esim. marmeladia, kermapursotus ja päälle hedelmiä tai marjoja
  • Näihin voi laittaa myös suolaisen täytteen! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)