tiistai 4. helmikuuta 2014
Runebergin kakku
Huomenna 5.2 vietetään kansallisrunoilija Johan Ludvig Runebergin päivää. Perinteisesti halusin leipoa Runebergin torttuja, mutta halusin samalla kokeilla jotain uutta ja erinlaista. Kinuskikissan ohjeella tein Runebergin kakun, mutta korvasin sitruunamehun vain maidolla.
Taikina:
1 ½ dl maitoa
100 g piparkakkuja
2½ dl mantelijauhetta
3 dl täysjyvävehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl kardemummaa
1 rkl vaniljasokeria
250 g voita tai margariinia
3 dl sokeria
3 kananmunaa
Kostutus:
2 dl vettä
4 rkl sokeria
Koristelu:
200 g vadelmahilloa
3 dl tomusokeria
2 rkl vettä
100 g tuoreita vadelmia
Hienonna piparkakut tehosekoittimella.
Sekoita keskenään piparimurut, mantelijauhe, täysjyvävehnäjauhot, leivinjauhe, kardemumma ja vaniljasokeri.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää yksitellen vatkaten munat. Sekoita joukkoon vuorotellen jauhoseosta ja maitoa
Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija 24 cm). Kaada taikina vuokaan. Paista pohjaa 175 asteessa noin 60 minuuttia. Kumoa ja anna jäähtyä.
Kostuta kakun päällinen ja reunat sokerivedellä.
Levitä kakun keskelle vadelmahilloa.
Mittaa astiaan tomusokeri, lisää joukkoon vesi ja sekoita tasaiseksi. Kaada kuorrute vahvaan pakastuspussiin. Leikkaa pussin kulmaan noin ½ cm aukko. Pursota vadelmahillon ympärille kuorrutetta. Anna valua myös reunoille.
Ripottele lopuksi kakun pinnalle vadelmia.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Herkullisen näköinen! Upeita kuvia sulla tässä blogissa. :)
VastaaPoistaKiitos paljon! :)
PoistaOnpa kekseliäs koristelu, hyvä! :)
VastaaPoista