keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Fudge-suklaapatukka


Leivotaan lehdestä löytyi tällainen ohje, jota päätin kokeilla. Nämä patukat muistuttavat tosi paljon Snickers-patukkaa, jossa maistuu suolaiset pähkinät ja makea suklaa. Patukat ovat todella makeita, joten niistä kannattaa tehdä melko pieniä.

Itse tein tuon valkosuklaafudgen kaupan valmiista kinuskista jota kuumensin ja lisäsin siihen sulatetun valkosuklaan.

Ohjeesta tulee noin 20-30 palaa

Suklaatryffelimassa

500g    tummaa suklaata
300g    kermaa
80g      hunajaa
muutama tippa vaniljauutetta
130g     voita (huoneenlämpöistä)

Valkosuklaafudge
(kannattaa tehdä muutamaa tuntia aiemmin)

100g    sokeria
120g    valkosuklaata
140g    kermaa

Lisäksi

noin 50g    suolapähkinöitä
tummaa suklaata koristelulun
sormisuolaa

Suklaatryffelimassa: sulata suklaa, kiehauta kattilassa kerma, hunaja
ja vaniljauute. Kaada seos sulan suklaan sekaan vähän kerralla kokoajan 
voimakkaasti sekoittaen.
Lisää huoneenlämpöinen voi ja sekoita tasaiseksi.

Levitä valmis massa noin 1cm paksuiseksi levyksi leivinpaperin päälle ja 
laita kylmään jähmettymään muutamaksi tunniksi.

Valkosuklaafudge: Rouhi valkosuklaa pieneksi ja laita se lämmönkestävään 
sekoituskulhoon. 
Paahda sokeri paksupohjaisessa kattilassa tummaksi (n.160-165 astetta). Älä sekoita 
jotta sokeri ei kiteydy, vaan liikuttele kattilaa varovasti, jotta sokeri paahtuu tasaisesti.

Lisää kylmä kerma sokerin joukkkoon vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen ja 
kiehauta seos uudelleen.
Kaada kiehahtanut seos valkosuklaan päälle ja sekoita tasaiseksi (voit käyttää 
sauvasekoitinta, jotta kinuskista tulee mahdollisimman tasaista ja kiiltävää)
Jäähdytä kinuskia hieman ja laita se sitten pursotinpussiin kylmään jähmettymään.

Kasaaminen: Leikkaa tryffelimassasta sopivan kokoisia patukoita.
Pursota kinuskista raita patukoiden päälle koko pituudelta.
Painele kinuskin päälle suolapähkinöitä ja laita patukat leivinpaperin päälle
pakkaseen odottamaan.

Sulata suklaata ja dippaa patukat suklaaseen haarukan avulla ja valuta ylimääräinen suklaa pois.
Ripottele sormisuolaa patukoiden päälle ennen kuin suklaa jähmettyy.

Säilytä kylmässä ja ota huoneenlämpöön 15 minuuttia ennen tarjoilua, jotta
suklaa hieman lämpenee.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)