Leivotaan lehdestä löytyi tällainen ohje, jota päätin kokeilla. Nämä patukat muistuttavat tosi paljon Snickers-patukkaa, jossa maistuu suolaiset pähkinät ja makea suklaa. Patukat ovat todella makeita, joten niistä kannattaa tehdä melko pieniä.
Itse tein tuon valkosuklaafudgen kaupan valmiista kinuskista jota kuumensin ja lisäsin siihen sulatetun valkosuklaan.
Ohjeesta tulee noin 20-30 palaa
Suklaatryffelimassa
500g tummaa suklaata
300g kermaa
80g hunajaa
muutama tippa vaniljauutetta
130g voita (huoneenlämpöistä)
Valkosuklaafudge
(kannattaa tehdä muutamaa tuntia aiemmin)
100g sokeria
120g valkosuklaata
140g kermaa
Lisäksi
noin 50g suolapähkinöitä
tummaa suklaata koristelulun
sormisuolaa
Suklaatryffelimassa: sulata suklaa, kiehauta kattilassa kerma, hunaja
ja vaniljauute. Kaada seos sulan suklaan sekaan vähän kerralla kokoajan
voimakkaasti sekoittaen.
Lisää huoneenlämpöinen voi ja sekoita tasaiseksi.
Levitä valmis massa noin 1cm paksuiseksi levyksi leivinpaperin päälle ja
laita kylmään jähmettymään muutamaksi tunniksi.
Valkosuklaafudge: Rouhi valkosuklaa pieneksi ja laita se lämmönkestävään
sekoituskulhoon.
Paahda sokeri paksupohjaisessa kattilassa tummaksi (n.160-165 astetta). Älä sekoita
jotta sokeri ei kiteydy, vaan liikuttele kattilaa varovasti, jotta sokeri paahtuu tasaisesti.
Lisää kylmä kerma sokerin joukkkoon vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen ja
kiehauta seos uudelleen.
Kaada kiehahtanut seos valkosuklaan päälle ja sekoita tasaiseksi (voit käyttää
sauvasekoitinta, jotta kinuskista tulee mahdollisimman tasaista ja kiiltävää)
Jäähdytä kinuskia hieman ja laita se sitten pursotinpussiin kylmään jähmettymään.
Kasaaminen: Leikkaa tryffelimassasta sopivan kokoisia patukoita.
Pursota kinuskista raita patukoiden päälle koko pituudelta.
Painele kinuskin päälle suolapähkinöitä ja laita patukat leivinpaperin päälle
pakkaseen odottamaan.
Sulata suklaata ja dippaa patukat suklaaseen haarukan avulla ja valuta ylimääräinen suklaa pois.
Ripottele sormisuolaa patukoiden päälle ennen kuin suklaa jähmettyy.
Säilytä kylmässä ja ota huoneenlämpöön 15 minuuttia ennen tarjoilua, jotta
suklaa hieman lämpenee.
Kasaaminen: Leikkaa tryffelimassasta sopivan kokoisia patukoita.
Pursota kinuskista raita patukoiden päälle koko pituudelta.
Painele kinuskin päälle suolapähkinöitä ja laita patukat leivinpaperin päälle
pakkaseen odottamaan.
Sulata suklaata ja dippaa patukat suklaaseen haarukan avulla ja valuta ylimääräinen suklaa pois.
Ripottele sormisuolaa patukoiden päälle ennen kuin suklaa jähmettyy.
Säilytä kylmässä ja ota huoneenlämpöön 15 minuuttia ennen tarjoilua, jotta
suklaa hieman lämpenee.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)