Näin hiihtoloman kunniaksi lakritsikuppikakkuja.
Ohje löytyi Mia Öhrnin kirjasta Macaronit, kuppikakut & kakkutikkarit sekä muut pikkumakeat.
Kuppikakkuihin tulee lakrisijauhetta, jota saa joistakin apteekeista tai verkkokaupoista. Sen voit kuitenkin korvata turkipippurirouheella.
Jos pidät kovasti lakritsista voit lisätä lakritsijauheen/ turkinpippurirouheen määrää.
Noin 12 kpl.
Kuppikakut:
100 g sulatettua voita
1 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 rkl lakritsijauhett
tai 5-10 hienonnettua Turkinpippuria
1 tl leivinjauhetta
3 munaa
2 dl sokeria
1 dl maitoa
Kuorrutus
275 g tummaa suklaata
3 dl kuohukermaa
1 rkl hunajaa
1 rkl lakritsijauhetta
tai 3-5 hienonnettua Turkinpippuria
25 g voita
Koristeeksi täytelakuja, englanninlakritsimakeisia jne..
Sekoita vehnäjauhoihin kaakao, lakritsijauhe ja leivinjauhe.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Siivilöi jauhoseos munavaahaatoon pienissä erissä vuorotellen
voisulan ja maidon kanssa. Sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi.
Jaa taikina muffinivuokiin ja paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
Kiehauta kerma, hunaja ja lakritsijauhe. Nosta kattila liedeltä ja lisää nopeasti suklaarouhe.
Sekoita, kunnes suklaa sulaa. Lisää voi pieninä nokareina ja sekoita kiiltäväksi.
Anna kuorrutteen jähmettyä huoneenlämmössä seuraavaan päivään. Jos olet kiireinen, laita kuorrute jääkaappiin, mutta varo ettei se pääse kovettumaan liikaa.
Pursota tryffelikuorrute kuppikakkujen päälle ja koristele.
Hanski nää sun leivokset on niiiin hienoja ja herkullisen näkösiä!! :P oot kyllä niin taitava!! voisit ehkä tulla joskus meille leipoon jotain herkkuja?! ;D
VastaaPoistat. kuolaava naapurin tyttö
hmm kiitos! :D
VastaaPoistaVoisin mää ehkä josku tulla, kuha ajasta sovitaa!;)