torstai 7. maaliskuuta 2013

Lakritsikuppikakkuja


Näin hiihtoloman kunniaksi lakritsikuppikakkuja.
Ohje löytyi Mia Öhrnin kirjasta Macaronit, kuppikakut & kakkutikkarit sekä muut pikkumakeat.
Kuppikakkuihin tulee lakrisijauhetta, jota saa joistakin apteekeista tai verkkokaupoista. Sen voit kuitenkin korvata turkipippurirouheella.
Jos pidät kovasti lakritsista voit lisätä lakritsijauheen/ turkinpippurirouheen määrää.

Noin 12 kpl.

Kuppikakut:
100 g       sulatettua voita
1 dl          vehnäjauhoja
1 dl          kaakaojauhetta
2 rkl         lakritsijauhett
     tai 5-10 hienonnettua Turkinpippuria
1 tl           leivinjauhetta
3              munaa
2 dl          sokeria
1 dl          maitoa

Kuorrutus
275 g        tummaa suklaata
3 dl           kuohukermaa
1 rkl          hunajaa
1 rkl          lakritsijauhetta
    tai 3-5 hienonnettua Turkinpippuria
25 g          voita

Koristeeksi täytelakuja, englanninlakritsimakeisia jne..

Sekoita vehnäjauhoihin kaakao, lakritsijauhe ja leivinjauhe.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Siivilöi jauhoseos munavaahaatoon pienissä erissä vuorotellen
voisulan ja maidon kanssa. Sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi.
Jaa taikina muffinivuokiin ja paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Kiehauta kerma, hunaja ja lakritsijauhe. Nosta kattila liedeltä ja lisää nopeasti suklaarouhe.
Sekoita, kunnes suklaa sulaa. Lisää voi pieninä nokareina ja sekoita kiiltäväksi.
Anna kuorrutteen jähmettyä huoneenlämmössä seuraavaan päivään. Jos olet kiireinen, laita kuorrute jääkaappiin, mutta varo ettei se pääse kovettumaan liikaa.
Pursota tryffelikuorrute kuppikakkujen päälle ja koristele.



2 kommenttia:

  1. Hanski nää sun leivokset on niiiin hienoja ja herkullisen näkösiä!! :P oot kyllä niin taitava!! voisit ehkä tulla joskus meille leipoon jotain herkkuja?! ;D

    t. kuolaava naapurin tyttö

    VastaaPoista
  2. hmm kiitos! :D
    Voisin mää ehkä josku tulla, kuha ajasta sovitaa!;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)