torstai 21. maaliskuuta 2013

Suklaacookies- keksit



Nämä isot ja ihanat suklaacookiet maistuvat suklaalta ja pähkinältä. Ohjeeseen saa vaihtelua eri suklaalaaduilla laittamalla tumman suklaan sijaan esim. valkosuklaata, minttusuklaata tai vaikkapa lisäämällä joukkoon appelsiinin raastettua kuorta. Hyvää perusreseptiä voit varioida loputtomasti :)

100 g      huoneenlämpöistä voita
2 dl         fariinisokeria
½ dl        sokeria
½ tl         vaniljasokeria
1             muna
1½ dl      vehnäjauhoja
3 dl         kaurahiutaleita
1 tl          leivinjauhetta
½ tl         suolaa
150g        tummaa, leivontaan sopivaa suklaata

Sekoita voi, fariinisokeri, sokeri ja vaniljasokeri yhteen.
Lisää joukkoon muvan voimakkaasti vatkaten.
Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja suola. Lisää seos taikinaan.
Rouhi suklaa karkeiksi palasiksi ja sekoita taikinan joukkoon.

Pyörittele taikinasta palloja ja taputtele ne tasaisiksi pellille.
Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
Jäähdytä ennen tarjoilua.



Suklaahiput tekevät kekseistä täydellisen.
                               


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)