sunnuntai 18. elokuuta 2013

Mustikkapiirakka


 Tuoreista mustikoista parasta mustikkapiirakkaa! :)


Pohja:
250 g           voita
2 dl              sokeria
2                  kananmunaa
3 dl              vehnäjauhoja
3 dl              ruisjauhoja
2 tl               leivinjauhetta

Täyte:
500 g           rahkaa
2 dl              sokeria
4                  kananmunaa
2 dl             maustamatonta jogurttia
2 rkl            vaniljasokeria
mustikoita

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen.
Lisää lopuksi kaikki kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi.
Levitä tasaisesti pellille.

Valmista täyte sekoittamalla kaikki ainekset hyvin.
Kaada täyte pohjan päälle ja ripottele vielä mustikoita.
Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.


3 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää ja kuulostaa! Mielenkiintoinen tuo ruisjauho tuossa pohjassa, kokeiluun menee. Kävin just eilen mustikoita poimimassa, joten eikun leipomaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näimpä!Tuoreista mustikoista saa parasta! :) ja tosi hyvä tuo pohja kun laittaa nuita ruisjauhoja :)

      Poista
  2. Ompa hyvännäköistä mustikkapiirakkaa! Ihanaa, kohta on kesä ja saa tehtyä tätä tuoreista mustikoista! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)