Tein kermaruusun vadelmamoussekakun ohjeella herkullista mansikkamoussekakkua.
Kakun sisältä löytyy ihanan pehmeää suklaamoussea.
Pohja
3 kananmunaa
2 dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Suklaamousse
1,5 dl kermaa
150g maitosuklaata
50g tuorejuustoa
2 liivatelehteä
2 rkl appelsiinimehua
Mansikkamelba
200g mansikkasosetta
2 liivatelehteä
2 rkl sokeria
Mansikkamousse
2½ dl vaniljavaahtoa
150g tuorejuustoa
450g mansikkasosetta
8 liivatelehteä
1 dl sokeria
1 rkl sitruunamehua
Koristeeksi esimerkiksi
½ dl kermaa
40g suklaata
marjoja yms..
Pohja:
Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää
vaahtoon varovasti nuolijalla sekoittaen. Kaada taikina leivinpaperilla
vuoratulle uunipellille ja paista 200 asteessa 7-8 min.
Suklaamousse:
Sulata maitosuklaasta 100g ja rouhi loppu 50g pieneksi rouheeksi. Laita
liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Vaahdota kerma. Sekoita
tuorejuuston sekaan kermavaahto, suklaarouhe ja sulatettu suklaa.
Kiehauta appelsiinimehu ja sulata liivatelehdet siihen. Lisää seos
ohuena nauhana massaan. Kaada massa irtopohjavuokaan (halk.18cm). Laita
kylmään hyytymään.
Mansikkaamelba:
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Sekoita sokeri mansikkasoseen sekaan. Kiehauta mansikkasoseesta ½ dl ja sulata
liivatelehdet siihen. Kaada seos loppuun mansikkasoseeseen ohuena
nauhana. Kaada seos hyytyneen suklaamoussen päälle. Laita pakastimeen
hyytymään ja pakastumaan.
Mansikkamousse:
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota vaniljavaahto.
Sekoita tuorejuuston sekaan sokeri, sitruunamehu ja mansikkasose. Sulata
liivatelehdet kiehuvaan veteen ja lisää tuorejuusto-mansikkamassaan
ohuena nauhana. Lisää lopuksi vaniljavaahto.
Kakun kokoaminen:Kakusta tulee n. 8 cm korkea, joten laita irtopohjavuoalle (halk. 22cm) lisälaidat kalvosta tai leivinpaperista.
Leikkaa kääretorttupohjasta pohja (halk.22cm). Laita pohja
irtopohjavuoan pohjalle. Kostuta. Laita pohjan keskelle
pakastettu suklaa-mansikkakakku. Kaada näiden päälle mansikkamousse. Laita kylmään hyytymään n.3-4 tunniksi.
Koristelu:Koristele hyytynyt kakku haluamallasi tavalla.