keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Syntymäpäivät


Vietimme maatilantöistä ja traktoreista kiinnostuneen 4-vuotiaan pojan syntymäpäiviä maatila teemalla.


Synttärisankari toivoi täytekakun, jossa on koristeena maatilan eläimiä ja kermaa!

 Pohjaksi tein kaksi tummaa kääretorttua, jotka leikkasin kahtia.
Väliin laitoin kermaa, rahkaa, mansikoita ja Pandan toffee-suklaata.
 Koristeet tein marsipaanista ja kakun päälle kaulin ohuen levyn vihreästä marsipaanista.
Reinoille pursotin ruusupursotuksen.
Tein myös ihan tavallisen possuaiheisen persikkahyytelökakun, jonka päälle sulatin hieman maitosuklaata ja voita ja laitoin pikkupossut uiskentelemaan mutalammikkoon.



.. JA tietenki vielä pikkulasten suosikeita, cakepopseja!


Kinuskikissan ohjeella tehtyjä Hopeatoffee-tikkareita, jotka koristelimme suolatikuilla, strösseleillä ja pienillä karkeilla.


tiistai 15. lokakuuta 2013

Yllätyksellinen mansikkamoussekakku

Tein kermaruusun vadelmamoussekakun ohjeella herkullista mansikkamoussekakkua. 
Kakun sisältä löytyy ihanan pehmeää suklaamoussea. 

Pohja
3  kananmunaa
2 dl  sokeria
1½ dl  vehnäjauhoja
½ dl  perunajauhoja
1 tl  leivinjauhetta
Suklaamousse
1,5 dl  kermaa
150g  maitosuklaata
50g  tuorejuustoa
2  liivatelehteä
2 rkl  appelsiinimehua
Mansikkamelba
200g  mansikkasosetta
2  liivatelehteä
2 rkl  sokeria
Mansikkamousse
2½ dl  vaniljavaahtoa
150g  tuorejuustoa
450g  mansikkasosetta
8  liivatelehteä
1 dl  sokeria
1 rkl  sitruunamehua
Koristeeksi esimerkiksi
½ dl kermaa
40g suklaata
marjoja yms..

Pohja:
Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon varovasti nuolijalla sekoittaen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200 asteessa 7-8 min.

Suklaamousse:
Sulata maitosuklaasta 100g ja rouhi loppu 50g pieneksi rouheeksi. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuuston sekaan kermavaahto, suklaarouhe ja sulatettu suklaa. Kiehauta appelsiinimehu ja sulata liivatelehdet siihen. Lisää seos ohuena nauhana massaan. Kaada massa irtopohjavuokaan (halk.18cm). Laita kylmään hyytymään.

Mansikkaamelba:
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Sekoita sokeri mansikkasoseen sekaan. Kiehauta mansikkasoseesta ½ dl ja sulata liivatelehdet siihen. Kaada seos loppuun mansikkasoseeseen ohuena nauhana. Kaada seos hyytyneen suklaamoussen päälle. Laita pakastimeen hyytymään ja pakastumaan.

Mansikkamousse:
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota vaniljavaahto. Sekoita tuorejuuston sekaan sokeri, sitruunamehu ja mansikkasose. Sulata liivatelehdet kiehuvaan veteen ja lisää tuorejuusto-mansikkamassaan ohuena nauhana. Lisää lopuksi vaniljavaahto.

Kakun kokoaminen:
Kakusta tulee n. 8 cm korkea, joten laita irtopohjavuoalle (halk. 22cm) lisälaidat kalvosta tai leivinpaperista.  Leikkaa kääretorttupohjasta pohja (halk.22cm). Laita pohja irtopohjavuoan pohjalle. Kostuta. Laita pohjan keskelle pakastettu suklaa-mansikkakakku. Kaada näiden päälle mansikkamousse. Laita kylmään hyytymään n.3-4 tunniksi.

Koristelu:
Koristele hyytynyt kakku haluamallasi tavalla.

lauantai 21. syyskuuta 2013

Omenapiirakoita


Helppo ja nopea,
Omena-murupiirakka

Pohja:
4             kananmunaa
3½ dl      sokeria
4 dl         maitoa
2 dl         sulatettua voita
8 dl         vehnäjauhoja
4 tl          leivinjauhetta

Täyte:
omenoita kuutioituna

Muruseos päälle:

100 g        voita
2 dl           vehnäjauhoja
1 dl           sokeria
1 rkl          vaniljasokeria

Sekoita kaikki pohjan ainekset kulhossa hyvin ja kaada leivinpaperin päälle pellille.
Levitä pohja tasaiseksi ja ripottele päälle omenoita kuutioituna.
Sekoita muruseoksen jauhot ja sokerit pehmeään voihin ja ripottele omenapalasten päälle.
Paista piirakkaa noin 175 asteessa 35-40 minuuttia.


  ~ ♥ ~
 

Jogurtti-omenapiirakka

 Pohja:
150 g       margariinia
3 dl          sokeria
2              kananmunaa
4 dl          maitoa
7 dl          vehnäjauhoja
1 dl          grahamjauhoja
4 tl           leivinjauhetta 

Täyte:
omenoita
kanelia
4 dl          turkkilaista maustamatonta jogurttia
2 dl          ruokakermaa
2              kananmunaa
n. 2-3 dl  sokeria
2 tl           vaniljasokeria
1 rkl          sitruunamehua

Sekoita keskenään sulatettu margariini, sokeri ja kananmuna. Lisää maito ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina nopeasti sekaisin. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille.
Sekoita täytettä varten jogurtti, ruokakerma ja kananmunat. Makeuta seos maun mukaan sokerilla ja lisää vaniljasokeri sekä sitruunamehu. Kaada seos pohjataikinan päälle ja asettele viipaloidut omenat varovasti täytteen päälle. Ripottele lopuksi pinnalle kanelia.
Paista uunissa 175 asteessa noin 45-50 minuuttia.

tiistai 17. syyskuuta 2013

Leipätaikina-kori



Koulussa sain tehdä tällaisen leipätaikina korin itselleni koristeeksi. Oli mukava kerranki oikein kunnolla näpertää ja värkätä koria ja koristeita! :)
Kori on tehty kovasta tummasta ja vaaleasta leipätaikinasta, josta muotoiltiin ja punottiin korimallinen levy ja aseteltiin se metallikulhon päälle ja paistettiin kuumassa uunissa kypsäksi.




Tein taikinoista myös kukkia ja lehtiä koristeeksi korin reunalle, jotka sitten kiinnitettiin toisiinsa kuumaliimalla.

sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Puolukka-marenkipiirakka


Puolukoiden ystävälle herkullista puolukkapiirakkaa makean marenkikuorrutteen kera! :) 

Täyte:
5 dl       puolukoita
1,5 dl    sokeria
0,5 dl    vettä
2 rkl      perunajauhoja

Taikina:
70 g        voita
1 dl         ruokosokeria
2             kananmunan keltuaista
0,5 dl      kermaa tai maitoa
1 dl        vehnäjauhoja
1 dl         ruisjauhoja
1 tl          leivinjauhetta

Pinnalle:
2           kananmunan valkuaista
1 dl       ruokosokeria

Valmista ensin täyte. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta. Anna kiisselin jäähtyä.
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset joukkoon hyvin sekoittaen.
Lisää kerma/maito ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Levitä taikina piirasvuokaan. Kaada päälle kiisseli ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Vaahdota valkuaiset ja sokeri. Lusikoi marenki piirakan päälle. Paista 200 asteisessa uunissa
muutama minuutti, kunnes pinta saa väriä.




keskiviikko 28. elokuuta 2013

Mansikkakakku

  
Vihdoinkin sain kokeiltua, miten onnistuu suklaatäytteen valuttaminen kakun päälle! Olen monissa blogeissa nähnyt sen tyyppisiä kakkuja ja nyt päätin itsekkin kokeilla. 
Laitoin kakun päälle ohuen kerroksen mansikkamarmeladia ja reunoille kermaa. Mietin onnistuukohan kerman kanssa tehdä vai pitäiskö laittaa voikreemiä niinkuin yleensä. Hyvin kuitenki onnistui.

Pohjana on tumma kuuden munan kakkupohja ja täytteenä mansikoita ja kerma-rahkaseosta. Päälle lämmitin kattilassa 3/4 dl kermaa ja lisäsin siihen 130g pilkottua maitosuklaata ja sekoitin kunnes rakenne on täysin sileää. Joukkoon voi myös lisätä nokareen voita lisämään kiiltoa. Jäähdytin seosta hieman kokoajan sekoittaen ja kaadoin sitten varovasti kakun päälle. Sitten vain äkkiä kylmään, jotta kerma ei ehdi sulaa. 

Koristeeksi vielä tuoreita marjoja ja suklaalastuja. 


sunnuntai 18. elokuuta 2013

Mustikkapiirakka


 Tuoreista mustikoista parasta mustikkapiirakkaa! :)


Pohja:
250 g           voita
2 dl              sokeria
2                  kananmunaa
3 dl              vehnäjauhoja
3 dl              ruisjauhoja
2 tl               leivinjauhetta

Täyte:
500 g           rahkaa
2 dl              sokeria
4                  kananmunaa
2 dl             maustamatonta jogurttia
2 rkl            vaniljasokeria
mustikoita

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen.
Lisää lopuksi kaikki kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi.
Levitä tasaisesti pellille.

Valmista täyte sekoittamalla kaikki ainekset hyvin.
Kaada täyte pohjan päälle ja ripottele vielä mustikoita.
Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.


sunnuntai 11. elokuuta 2013

Hillakakku



Hyvän hillakesän kunniaksi piti tehdä hillakakku tuoreista hilloista! 

Pohja: 
1             paketti kaurakeksejä
50 g        voita
Täyte:
2½ dl      flora-vispiä
200g       tuorejuustoa
2 dl         rahkaa
2 tl          vaniljasokeria
2 dl         sokeria
2 rkl        kiehuvaa vettä
6             liivatelehteä
200g       hilloja

Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperista pohjan kokoinen ympyrä.
Murskaa keksit hienoksi, kaada rasvasula sekaan ja  painele vuoan pohjalle.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa tuorejuusto, rahka ja sokerit tasaiseksi.
Purista liivatelehdistä vesi pois ja liota ne kuumaan veteen. Lisää tuorejuusto-seokseen ohuena nauhana kokoajan vatkaten. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma ja hillat.
Kaada seos vuokaan, peitä kelmulla. Anna kakun jähmettyä ja maustua jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.




sunnuntai 4. elokuuta 2013

Täytekakkuja

Pikkusiskoni rippijuhliin tein perinteiset mansikka- ja hillakakut.
Pohjana on kuuden munan vaalea kakkupohja, täytteenä mansikkakakussa mansikoita ja kerma-rahkaseosta. Hillakakun täytteeksi laitoin pakastettuja hilloja ja hieman kaupan lakkahilloa sekä kerma-rahkaseosta.





Kakkuihin toivottiin raappareunat ja päälle koristepursotus sekä tuoreita marjoja.


 Pientä yksityiskohtaa tein vielä sulatetulla valkosuklaalla.

lauantai 3. elokuuta 2013

Mangohyytelökakku


Pohja:
1           paketti kaurakeksejä
50 g      voita

Täyte:
2 prk     mangopilttiä
6           liivatelehteä
1 rkl      kiehuvaa vettä
200g     mangotuorejuustoa
2 rkl      sitruunamehua
2 dl       sokeria
2 dl       kuohukermaa

Leikkaa irtopohjavuoan kokoinen leivinpaperipala. Hienonna keksit ja sekoita joukkoon voisula.
Levitä seos vuoan pohjalle. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Purista liivatelehdistä
vesi pois ja liota ne kuumaan veteen. Vatkaa tuorejuuston joukkoon liivate ja mangosose.
Lisää seokseen sitruunanmehu ja sokeri sekä lopuksi vaahdotettu kerma.
Kaada seos vuokaan, peitä kelmulla. Anna kakun hyytyä ja maustua jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.

Irrota kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla esim. tuoreilla marjoilla, hedelmillä. 

Levitin kakun päälle purkin mangopilttiä, jonka päälle valutin sulatettua valkosuklaata, hopeakuulia ja tuoreita mansikoita.