torstai 21. helmikuuta 2013

Karjalanpiirakat

Perinteisiä karjalanpiirakoita! Mikä sen parempaa kuin lämpimät karjalanpiirakat kylmän maidon kera! 


Kuori:
2 dl      vettä
1 tl       suolaa
1½ dl    vehnäjauhoja
4 dl       ruisjauhoja

Täyte:
5 dl      vettä
3 dl      puuroriisiä
1 l        maitoa
1½ tl    suolaa
(1 rkl    voita)

Voiteluun:
2 dl      kiehuvaa vettä tai maitoa
50 g     voita

Keitä täytteeksi riisipuuro. Anna jäähtyä.
Sekoita vesi, suola sekä jauhot ja vaivaa notkeaksi taikinaksi.
Muotoile taikinasta tanko ja jaa se 25-30 osaan.
Pyöritä palat tangoiksi ja painele ne litteiksi kakkaroiksi. Peitä muovilla.

Ajele kakkarat piirakkapulikalla ohuiksi, pyöreiksi piirakankuoriksi. Käytä runsaasti ruisjauhoja.
Pinoa kuoret limittäin pöydälle ja ripottele jauhoja väliin. Peitä muovilla, ettei taikina kuivu.

Levitä kuoret leivinpöydälle ja harjaa ylimääräiset jauhot pois molemmilta puolilta.
Levitä täytettä tasaiseksi kerrokseksi. Ummista piirakat poimuttamalla reuna sormin täytteen päälle.

Paista 275-100 asteen lämmössä noin 15 minuuttia. Kasta piirakat vesi/maito-voisekoseen ja pane ne kulhoon. Peitä leivinpaperilla sekä liinalla ja anna hautua pehmeiksi.

Tarjoile lämpimänä munavoin kanssa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)