tiistai 19. helmikuuta 2013

Täytetyt pullat


Tein ihania vanilja- ja vadelmatäytteisiä pullia. Vaniljapullien väliin tein perus vaniljakreemin
(1 osa vaniljakreemijauhetta ja 3 osaa kylmää vettä) ja vadelmapullien väliin laitoin paistonkestävää vadelmamarmeladia.

Pullataikina:

5 dl            maitoa tai vettä
50 g            hiivaa
2                kananmunaa
2 dl             sokeria
1 rkl            kardemummaa
1½ tl           suolaa
noin 1 kg     vehnäjauhoja (15-16 dl)
150g           rasvaa

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon tai veteen.
Lisää munat, sokeri, mausteet ja suurin osa vehnäjauhoista. Jatka jauhojen lisäämistä
samalla kädellä tai koneella alustaen.
Lisää pehmeä tai sulatettu rasva ja lisää tarvittaessa jauhoja. Hyvin alustettu taikina on tasaista, kimmoisaa ja irtoaa hyvin käsistä ja kulhon reunoista.

Anna taikinan kohota liinan alla.
Leivo taikina pikkupulliksi, pitkoiksi jne.
Kohota, voitele kananmunalla ja ripottele raesokeria päälle.

Paista uunin keskitasossa 225 asteessa noin 10 minuuttia.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)