maanantai 4. helmikuuta 2013

Runebergin tortut


150 g       rasvaa
1½ dl       sokeria
2             munaa
1 dl         jauhettua mantelia (noin 50 g)
1½ dl      vehnäjauhoja
1½ dl      korppujauhoja
1 tl          leivinjauhetta
½ dl        kermaa

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.
Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Lisää kerma ja keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
Jaa taikina voideltuihin leivosvuokiin tai muffinivuokiin.
Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Koristeluun:
vadelmahilloa tai -marmeladia
1 dl             tomusokeria
noin ½ rkl    vettä

Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään ja tee siitä lusikalla valuttaen
rengas jokaisen tortun pinnalle.
Aseta renkaan keskelle vadelmahilloa.

Runebergin päivää vietetään 5. helmikuuta



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)