Löysin niin hyvän näköisen ohjeen ruisvuokaleipään, että oli pakko kokeilla!
Ruisvuokaleipä:
6 dl kädenlämpöistä vettä
50 g hiivaa
2 rkl ruokaöljyä
2 rkl tummaa siirappia
2 tl suolaa
2 dl ruisrouhetta/ leseitä
6 dl vehnäjauhoja
6 dl ruisjauhoja
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
Lisää öljy, siirappi, suola, ruisrouheet tai -leseet ja sekoita.
Lisää vehnäjauhot ja vaivaa taikinaa hetki.
Lisää ruisjauhoja vähitellen, jotta saat sopivan taikinan. (Taikina saa olla hieman löysempää, kun tekee vuokaleipää.)
Anna taikinan kohota liinan alla.
Vaivaa kohonnesta taikinasta ilmakuplat pois ja muotoile pitkulaiseksi leiväksi.
Nosta leivät kahteen voideltuun uunivuokaan ja anna kohota.
Paista leipiä 200 asteessa noin puoli tuntia.
* * *
Revittyjä ruispaloja leivinuunissa paistettuna. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)