keskiviikko 28. elokuuta 2013

Mansikkakakku

  
Vihdoinkin sain kokeiltua, miten onnistuu suklaatäytteen valuttaminen kakun päälle! Olen monissa blogeissa nähnyt sen tyyppisiä kakkuja ja nyt päätin itsekkin kokeilla. 
Laitoin kakun päälle ohuen kerroksen mansikkamarmeladia ja reunoille kermaa. Mietin onnistuukohan kerman kanssa tehdä vai pitäiskö laittaa voikreemiä niinkuin yleensä. Hyvin kuitenki onnistui.

Pohjana on tumma kuuden munan kakkupohja ja täytteenä mansikoita ja kerma-rahkaseosta. Päälle lämmitin kattilassa 3/4 dl kermaa ja lisäsin siihen 130g pilkottua maitosuklaata ja sekoitin kunnes rakenne on täysin sileää. Joukkoon voi myös lisätä nokareen voita lisämään kiiltoa. Jäähdytin seosta hieman kokoajan sekoittaen ja kaadoin sitten varovasti kakun päälle. Sitten vain äkkiä kylmään, jotta kerma ei ehdi sulaa. 

Koristeeksi vielä tuoreita marjoja ja suklaalastuja. 


sunnuntai 18. elokuuta 2013

Mustikkapiirakka


 Tuoreista mustikoista parasta mustikkapiirakkaa! :)


Pohja:
250 g           voita
2 dl              sokeria
2                  kananmunaa
3 dl              vehnäjauhoja
3 dl              ruisjauhoja
2 tl               leivinjauhetta

Täyte:
500 g           rahkaa
2 dl              sokeria
4                  kananmunaa
2 dl             maustamatonta jogurttia
2 rkl            vaniljasokeria
mustikoita

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen.
Lisää lopuksi kaikki kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi.
Levitä tasaisesti pellille.

Valmista täyte sekoittamalla kaikki ainekset hyvin.
Kaada täyte pohjan päälle ja ripottele vielä mustikoita.
Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.


sunnuntai 11. elokuuta 2013

Hillakakku



Hyvän hillakesän kunniaksi piti tehdä hillakakku tuoreista hilloista! 

Pohja: 
1             paketti kaurakeksejä
50 g        voita
Täyte:
2½ dl      flora-vispiä
200g       tuorejuustoa
2 dl         rahkaa
2 tl          vaniljasokeria
2 dl         sokeria
2 rkl        kiehuvaa vettä
6             liivatelehteä
200g       hilloja

Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperista pohjan kokoinen ympyrä.
Murskaa keksit hienoksi, kaada rasvasula sekaan ja  painele vuoan pohjalle.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa tuorejuusto, rahka ja sokerit tasaiseksi.
Purista liivatelehdistä vesi pois ja liota ne kuumaan veteen. Lisää tuorejuusto-seokseen ohuena nauhana kokoajan vatkaten. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma ja hillat.
Kaada seos vuokaan, peitä kelmulla. Anna kakun jähmettyä ja maustua jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.




sunnuntai 4. elokuuta 2013

Täytekakkuja

Pikkusiskoni rippijuhliin tein perinteiset mansikka- ja hillakakut.
Pohjana on kuuden munan vaalea kakkupohja, täytteenä mansikkakakussa mansikoita ja kerma-rahkaseosta. Hillakakun täytteeksi laitoin pakastettuja hilloja ja hieman kaupan lakkahilloa sekä kerma-rahkaseosta.





Kakkuihin toivottiin raappareunat ja päälle koristepursotus sekä tuoreita marjoja.


 Pientä yksityiskohtaa tein vielä sulatetulla valkosuklaalla.

lauantai 3. elokuuta 2013

Mangohyytelökakku


Pohja:
1           paketti kaurakeksejä
50 g      voita

Täyte:
2 prk     mangopilttiä
6           liivatelehteä
1 rkl      kiehuvaa vettä
200g     mangotuorejuustoa
2 rkl      sitruunamehua
2 dl       sokeria
2 dl       kuohukermaa

Leikkaa irtopohjavuoan kokoinen leivinpaperipala. Hienonna keksit ja sekoita joukkoon voisula.
Levitä seos vuoan pohjalle. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Purista liivatelehdistä
vesi pois ja liota ne kuumaan veteen. Vatkaa tuorejuuston joukkoon liivate ja mangosose.
Lisää seokseen sitruunanmehu ja sokeri sekä lopuksi vaahdotettu kerma.
Kaada seos vuokaan, peitä kelmulla. Anna kakun hyytyä ja maustua jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.

Irrota kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla esim. tuoreilla marjoilla, hedelmillä. 

Levitin kakun päälle purkin mangopilttiä, jonka päälle valutin sulatettua valkosuklaata, hopeakuulia ja tuoreita mansikoita.




tiistai 30. heinäkuuta 2013

Pienet minttusuklaamuffinssit


Tein helppoja minttusuklaamuffinsseja Pullahiiren ohjeella. 
Ohjeesta tulee noin 12 isoa muffinssia tai noin 34 minimuffinssia.
3,5 dl       vehnäjauhoja
2 dl          sokeria
2 tl           leivinjauhetta
2 tl           vaniljasokeria
3 rkl         kaakaojauhetta
2              kananmunaa
1 dl          maitoa
100 g       voi/margariini
1 dl          minttusuklaarouhetta (esim. Marianne crush)
Sekoita kuivat aineet keskenään. Riko munien rakenne ja lisää joukkoon maito. 
Sekoita nämä keskenään. Sulata margariini/voi ja lisää se edellisiin.
Lopuksi lisää vielä minttusuklaarouhe.
Sekoita massa tasaiseksi ja jaa muffinssivuokiin.
Paista 175 asteessa isoja noin 15 minuuttia ja pieniä noin 10 minuuttia.  

Kuorrute:
200 g      suklaata
300g       voita
4 dl         tomusokeria
1 dl         kaakaojauhetta
1 tl          vaniljasokeria

Sulata suklaa. Jäähdytä hieman. 
Vaahdota voi ja lisää suklaa. Sekoita tasaiseksi.
Lisää keskenään sekoitetut tomusokeri, kaakaojauhe ja vaniljasokeri.
Vatkaa tasaiseksi. 

Pursota tai levitä kuorrute jäähtyneiden muffinssien päälle. 
Koristele haluamallasi tavalla esim. nonparelleilla.




keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Pikkuleipiä rippijuhliin


Suklaahyrrät
noin 40 kpl

4 ½ dl          vehnäjauhoja
½ dl              sokeria
200 g            voita (huoneenlämpöistä)

Maustamiseen
2 tl               vaniljasokeria
2 rkl             tummaa kaakaojauhetta

Sekoita jauhot, sokeri ja voi tasaiseksi taikinaksi.
Jaa taikina kahteen osaan. Sekoita toiseen osaan vaniljasokeri ja toiseen kaakaojauhe.
Kauli molemmat taikinapalat suorakaiteen muotoiseksi levyksi, noin 21x34 cm.
Laita levyt päällekkäin ja rullaa kääretostun tapaan patukaksi.
Anna taikinarullan jähmettyä kylmässä hetki, sillä muuten sitä on
vaikea leikata siisteiksi paloiksi.
Leikkaa rullasta terävällä veitsellä 3-4mm vahvuisia paloja.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 8-10 minuuttia.


Nutella-keksit
 noin 24 kpl

1 dl       sokeria
1           kananmuna
2 dl       Nutellaa
1½ dl    vehnäjauhoja
½ tl       leivinjauhetta

Sekoita munat ja sokeri keskenään.
Lisää joukkoon Nutella, sekoita tasaiseksi.
Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi.
Pyörittele taikinasta käsin palloja. Painele litteiksi pikkuleiviksi
ja ripottele päälle raesokeria.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 10-12 minuuttia. 


Perhos-pikkuleivät

 Murotaikina:

250 g         voita
1 1/4 dl      sokeria
1                kananmuna
5dl             vehnäjauhoja
3 tl             vaniljasokeria
1 tl             leivinjauhetta

Vaahdota voita ja sokeria hetki.
Lisää munat vähitellen, sekoita hyvin.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Voit pitää hetken taikinaa kylmässä, helpottaakseen kaulaamista.
Kaulaa taikina sopivan vahvuiseksi ja paista 190 asteessa noin 7 minuuttia.Varo polttamasta!

Mokkakreemitäyte:

150 g      voita
1,5 dl     tomusokeria
0,5 dl     vahvaa kahvia
1,5-1 tl   kanelia

Vaahdota voi ja tomusokeri.
Lisää jäähdytetty kahvi ja kaneli.
Sekoita tasaiseksi.





tiistai 9. heinäkuuta 2013

Mansikkakakku



Tämän kesän tuoreista mansikoista mansikkakakku, täytteeksi flora vispiä, rahkaa ja paljon mansikoita, mikä sen parempaa!?

Pohjaksi tein kaksi gluteenitonta kääretorttupohjaa;
 5         munaa
2 dl     sokeria
2 dl     perunajauhoja
2 tl      leivinjauhetta
ripaus vaniljasokeria

Vaahdota munat ja sokeri hyvin.
Sekoita perunajauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää seos muna-sokerivaahtoon siivilän läpi varovasti puuhaarukalla sekoittaen.Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille
ja paista  220 asteessa noin 8-10 minuuttia.

Täyte
5 dl      flora vispiä
2 dl      maitorahkaa
sokeria
ripaus vaniljasokeria
tuoreita mansikoita


keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Autokakku

Tällainen autokakku valmistui 18-vuotis synttäreille :)

Pohjana on tavallinen vaalea kuuden munan sokerikakkupohja. Täytteeksi laitoin kahteen väliin kermaa ja pilkottuja Pandan toffee-täytesuklaata ja yhteen väliin kermaa ja pilkottuja lakuja. Nam!;)


Koristeet on tehty värjätystä sokerimassasta ja tie on pilkottua Digestive-keksiä.
Pursotukseen käytin Flora vispiä, jota vain värjäsin hieman mustalla elintarvikevärillä.


torstai 13. kesäkuuta 2013

Hääkakkuja




Saimme Herkkujen helmiä Emilian kanssa kunnian leipoa ystäväimme häihin perinteiset hääkakut.
Toiveena oli ihan tavallinen sokerikakkupohja, mansikkamoussetäytteellä. Kuorrutteeksi haluttiin tasainen kermareuna sekä koristepursotus ja päälle oikea ruusu sekä pehmeitä hopeahelmiä.

Tässä mansikkamoussetäyte 6 munan kakkuun:

6 dl         kermaa
n. 400g   pakastemansikoita
tomusokeria
hieman vaniljakreemijauhetta
(3 liivatelehteä
tilkka vettä)

Laita liivatteet likoon ja sulata pakaste mansikat.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokereilla.
Muussaa mansikat sauvasekoittimella. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja laita liotetut liivatteet siihen.
Lisää liivateseos mansikkasurvoksen joukkoon ja lisää vatkattu kerma. Sekoita tasaiseksi massaksi.

(Itse en käyttänyt liivatteita ollenkaan, koska valutin mansikoita yön yli lävikössä, joten massasta tuli riittävän jämäkkää.)