lauantai 21. syyskuuta 2013

Omenapiirakoita


Helppo ja nopea,
Omena-murupiirakka

Pohja:
4             kananmunaa
3½ dl      sokeria
4 dl         maitoa
2 dl         sulatettua voita
8 dl         vehnäjauhoja
4 tl          leivinjauhetta

Täyte:
omenoita kuutioituna

Muruseos päälle:

100 g        voita
2 dl           vehnäjauhoja
1 dl           sokeria
1 rkl          vaniljasokeria

Sekoita kaikki pohjan ainekset kulhossa hyvin ja kaada leivinpaperin päälle pellille.
Levitä pohja tasaiseksi ja ripottele päälle omenoita kuutioituna.
Sekoita muruseoksen jauhot ja sokerit pehmeään voihin ja ripottele omenapalasten päälle.
Paista piirakkaa noin 175 asteessa 35-40 minuuttia.


  ~ ♥ ~
 

Jogurtti-omenapiirakka

 Pohja:
150 g       margariinia
3 dl          sokeria
2              kananmunaa
4 dl          maitoa
7 dl          vehnäjauhoja
1 dl          grahamjauhoja
4 tl           leivinjauhetta 

Täyte:
omenoita
kanelia
4 dl          turkkilaista maustamatonta jogurttia
2 dl          ruokakermaa
2              kananmunaa
n. 2-3 dl  sokeria
2 tl           vaniljasokeria
1 rkl          sitruunamehua

Sekoita keskenään sulatettu margariini, sokeri ja kananmuna. Lisää maito ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina nopeasti sekaisin. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille.
Sekoita täytettä varten jogurtti, ruokakerma ja kananmunat. Makeuta seos maun mukaan sokerilla ja lisää vaniljasokeri sekä sitruunamehu. Kaada seos pohjataikinan päälle ja asettele viipaloidut omenat varovasti täytteen päälle. Ripottele lopuksi pinnalle kanelia.
Paista uunissa 175 asteessa noin 45-50 minuuttia.

tiistai 17. syyskuuta 2013

Leipätaikina-kori



Koulussa sain tehdä tällaisen leipätaikina korin itselleni koristeeksi. Oli mukava kerranki oikein kunnolla näpertää ja värkätä koria ja koristeita! :)
Kori on tehty kovasta tummasta ja vaaleasta leipätaikinasta, josta muotoiltiin ja punottiin korimallinen levy ja aseteltiin se metallikulhon päälle ja paistettiin kuumassa uunissa kypsäksi.




Tein taikinoista myös kukkia ja lehtiä koristeeksi korin reunalle, jotka sitten kiinnitettiin toisiinsa kuumaliimalla.

sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Puolukka-marenkipiirakka


Puolukoiden ystävälle herkullista puolukkapiirakkaa makean marenkikuorrutteen kera! :) 

Täyte:
5 dl       puolukoita
1,5 dl    sokeria
0,5 dl    vettä
2 rkl      perunajauhoja

Taikina:
70 g        voita
1 dl         ruokosokeria
2             kananmunan keltuaista
0,5 dl      kermaa tai maitoa
1 dl        vehnäjauhoja
1 dl         ruisjauhoja
1 tl          leivinjauhetta

Pinnalle:
2           kananmunan valkuaista
1 dl       ruokosokeria

Valmista ensin täyte. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta. Anna kiisselin jäähtyä.
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset joukkoon hyvin sekoittaen.
Lisää kerma/maito ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Levitä taikina piirasvuokaan. Kaada päälle kiisseli ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Vaahdota valkuaiset ja sokeri. Lusikoi marenki piirakan päälle. Paista 200 asteisessa uunissa
muutama minuutti, kunnes pinta saa väriä.




keskiviikko 28. elokuuta 2013

Mansikkakakku

  
Vihdoinkin sain kokeiltua, miten onnistuu suklaatäytteen valuttaminen kakun päälle! Olen monissa blogeissa nähnyt sen tyyppisiä kakkuja ja nyt päätin itsekkin kokeilla. 
Laitoin kakun päälle ohuen kerroksen mansikkamarmeladia ja reunoille kermaa. Mietin onnistuukohan kerman kanssa tehdä vai pitäiskö laittaa voikreemiä niinkuin yleensä. Hyvin kuitenki onnistui.

Pohjana on tumma kuuden munan kakkupohja ja täytteenä mansikoita ja kerma-rahkaseosta. Päälle lämmitin kattilassa 3/4 dl kermaa ja lisäsin siihen 130g pilkottua maitosuklaata ja sekoitin kunnes rakenne on täysin sileää. Joukkoon voi myös lisätä nokareen voita lisämään kiiltoa. Jäähdytin seosta hieman kokoajan sekoittaen ja kaadoin sitten varovasti kakun päälle. Sitten vain äkkiä kylmään, jotta kerma ei ehdi sulaa. 

Koristeeksi vielä tuoreita marjoja ja suklaalastuja. 


sunnuntai 18. elokuuta 2013

Mustikkapiirakka


 Tuoreista mustikoista parasta mustikkapiirakkaa! :)


Pohja:
250 g           voita
2 dl              sokeria
2                  kananmunaa
3 dl              vehnäjauhoja
3 dl              ruisjauhoja
2 tl               leivinjauhetta

Täyte:
500 g           rahkaa
2 dl              sokeria
4                  kananmunaa
2 dl             maustamatonta jogurttia
2 rkl            vaniljasokeria
mustikoita

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen.
Lisää lopuksi kaikki kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi.
Levitä tasaisesti pellille.

Valmista täyte sekoittamalla kaikki ainekset hyvin.
Kaada täyte pohjan päälle ja ripottele vielä mustikoita.
Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.


sunnuntai 11. elokuuta 2013

Hillakakku



Hyvän hillakesän kunniaksi piti tehdä hillakakku tuoreista hilloista! 

Pohja: 
1             paketti kaurakeksejä
50 g        voita
Täyte:
2½ dl      flora-vispiä
200g       tuorejuustoa
2 dl         rahkaa
2 tl          vaniljasokeria
2 dl         sokeria
2 rkl        kiehuvaa vettä
6             liivatelehteä
200g       hilloja

Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperista pohjan kokoinen ympyrä.
Murskaa keksit hienoksi, kaada rasvasula sekaan ja  painele vuoan pohjalle.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa tuorejuusto, rahka ja sokerit tasaiseksi.
Purista liivatelehdistä vesi pois ja liota ne kuumaan veteen. Lisää tuorejuusto-seokseen ohuena nauhana kokoajan vatkaten. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma ja hillat.
Kaada seos vuokaan, peitä kelmulla. Anna kakun jähmettyä ja maustua jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.




sunnuntai 4. elokuuta 2013

Täytekakkuja

Pikkusiskoni rippijuhliin tein perinteiset mansikka- ja hillakakut.
Pohjana on kuuden munan vaalea kakkupohja, täytteenä mansikkakakussa mansikoita ja kerma-rahkaseosta. Hillakakun täytteeksi laitoin pakastettuja hilloja ja hieman kaupan lakkahilloa sekä kerma-rahkaseosta.





Kakkuihin toivottiin raappareunat ja päälle koristepursotus sekä tuoreita marjoja.


 Pientä yksityiskohtaa tein vielä sulatetulla valkosuklaalla.

lauantai 3. elokuuta 2013

Mangohyytelökakku


Pohja:
1           paketti kaurakeksejä
50 g      voita

Täyte:
2 prk     mangopilttiä
6           liivatelehteä
1 rkl      kiehuvaa vettä
200g     mangotuorejuustoa
2 rkl      sitruunamehua
2 dl       sokeria
2 dl       kuohukermaa

Leikkaa irtopohjavuoan kokoinen leivinpaperipala. Hienonna keksit ja sekoita joukkoon voisula.
Levitä seos vuoan pohjalle. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Purista liivatelehdistä
vesi pois ja liota ne kuumaan veteen. Vatkaa tuorejuuston joukkoon liivate ja mangosose.
Lisää seokseen sitruunanmehu ja sokeri sekä lopuksi vaahdotettu kerma.
Kaada seos vuokaan, peitä kelmulla. Anna kakun hyytyä ja maustua jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.

Irrota kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla esim. tuoreilla marjoilla, hedelmillä. 

Levitin kakun päälle purkin mangopilttiä, jonka päälle valutin sulatettua valkosuklaata, hopeakuulia ja tuoreita mansikoita.




tiistai 30. heinäkuuta 2013

Pienet minttusuklaamuffinssit


Tein helppoja minttusuklaamuffinsseja Pullahiiren ohjeella. 
Ohjeesta tulee noin 12 isoa muffinssia tai noin 34 minimuffinssia.
3,5 dl       vehnäjauhoja
2 dl          sokeria
2 tl           leivinjauhetta
2 tl           vaniljasokeria
3 rkl         kaakaojauhetta
2              kananmunaa
1 dl          maitoa
100 g       voi/margariini
1 dl          minttusuklaarouhetta (esim. Marianne crush)
Sekoita kuivat aineet keskenään. Riko munien rakenne ja lisää joukkoon maito. 
Sekoita nämä keskenään. Sulata margariini/voi ja lisää se edellisiin.
Lopuksi lisää vielä minttusuklaarouhe.
Sekoita massa tasaiseksi ja jaa muffinssivuokiin.
Paista 175 asteessa isoja noin 15 minuuttia ja pieniä noin 10 minuuttia.  

Kuorrute:
200 g      suklaata
300g       voita
4 dl         tomusokeria
1 dl         kaakaojauhetta
1 tl          vaniljasokeria

Sulata suklaa. Jäähdytä hieman. 
Vaahdota voi ja lisää suklaa. Sekoita tasaiseksi.
Lisää keskenään sekoitetut tomusokeri, kaakaojauhe ja vaniljasokeri.
Vatkaa tasaiseksi. 

Pursota tai levitä kuorrute jäähtyneiden muffinssien päälle. 
Koristele haluamallasi tavalla esim. nonparelleilla.




keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Pikkuleipiä rippijuhliin


Suklaahyrrät
noin 40 kpl

4 ½ dl          vehnäjauhoja
½ dl              sokeria
200 g            voita (huoneenlämpöistä)

Maustamiseen
2 tl               vaniljasokeria
2 rkl             tummaa kaakaojauhetta

Sekoita jauhot, sokeri ja voi tasaiseksi taikinaksi.
Jaa taikina kahteen osaan. Sekoita toiseen osaan vaniljasokeri ja toiseen kaakaojauhe.
Kauli molemmat taikinapalat suorakaiteen muotoiseksi levyksi, noin 21x34 cm.
Laita levyt päällekkäin ja rullaa kääretostun tapaan patukaksi.
Anna taikinarullan jähmettyä kylmässä hetki, sillä muuten sitä on
vaikea leikata siisteiksi paloiksi.
Leikkaa rullasta terävällä veitsellä 3-4mm vahvuisia paloja.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 8-10 minuuttia.


Nutella-keksit
 noin 24 kpl

1 dl       sokeria
1           kananmuna
2 dl       Nutellaa
1½ dl    vehnäjauhoja
½ tl       leivinjauhetta

Sekoita munat ja sokeri keskenään.
Lisää joukkoon Nutella, sekoita tasaiseksi.
Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi.
Pyörittele taikinasta käsin palloja. Painele litteiksi pikkuleiviksi
ja ripottele päälle raesokeria.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 10-12 minuuttia. 


Perhos-pikkuleivät

 Murotaikina:

250 g         voita
1 1/4 dl      sokeria
1                kananmuna
5dl             vehnäjauhoja
3 tl             vaniljasokeria
1 tl             leivinjauhetta

Vaahdota voita ja sokeria hetki.
Lisää munat vähitellen, sekoita hyvin.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Voit pitää hetken taikinaa kylmässä, helpottaakseen kaulaamista.
Kaulaa taikina sopivan vahvuiseksi ja paista 190 asteessa noin 7 minuuttia.Varo polttamasta!

Mokkakreemitäyte:

150 g      voita
1,5 dl     tomusokeria
0,5 dl     vahvaa kahvia
1,5-1 tl   kanelia

Vaahdota voi ja tomusokeri.
Lisää jäähdytetty kahvi ja kaneli.
Sekoita tasaiseksi.